22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Demirel'e Gagavuzlu doğumgünü

83 yaşına giren Demirel’e, doğumgünü sürprizi, Moldova’ya bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı’nın folklor ekibi ile kutlamaya gelmesi oldu. Demirel “Dünyayı çok fazla dert edinmemek lazım. Benim genlerim iyi. Kendimi 40 yaşında hissediyorum” dedi.

Demirel 83 yaşgününde... 

 
 Moldova’ya bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e 83’üncü doğumgününde sürpriz yaptı. Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal başkanlığında bir heyet, Demirel’in doğumgününü kutlamak için Ankara’ya geldi. Güniz Sokak’ta Demirel’i ziyaret ederek bölgeye özgü kilim ve şarap hediye eden Formuzal, çıkardıkları bir kanunla tarih ve kültür alanında çalışmış seçkin kişilerin büstlerini Komrat şehrine yerleştirme kararı aldıklarını, bu çerçevede ilk olarak Gagavuz Yeri Onur Vatandaşı olan Demirel’in büstünün Komrat Belediyesi Merkez Parkı’na yerleştirileceğini bildirdi.


Gagavuz Yeri Kültür Bakanlığı folklor ekibi de, Demirel’in doğum gününü kutlamak için şarkı söyleyerek kısa bir dans gösterisi sundu. Ekibin, evin önünde yöresel müziklerini sergilemesini, bölgedeki vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Söz konusu kanunun bir kopyasını da Demirel’e sunan Formuzal, Demirel’e sağlıklı yaşlar diledi. Formuzal, Moldova Cumhurbaşkanı Vladimir Voronin’in doğum günü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajını da Demirel’e iletti.

Süleyman Demirel de heyetin ziyaretinden ve alınan bu karardan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirel, bir gazetecinin “Kendinizi kaç yaşında hissediyorsunuz” sorusuna gülerek, “Hesap bilmiyor musun, 40 yaşındayım. Kendimi iyi hissediyorum” diye yanıt verdi. 

DÜNYAYI ÇOK FAZLA DERT EDİNMEMELİ
Dinçliğini nasıl koruduğunun sorulması üzerine de Demirel, sağlığın bir emanet olduğunu ve bu emaneti iyi kullanmak, korumak gerektiğini vurguladı. Demirel, “Sevdiğiniz işi severek yapmak lazım. Dünyayı çok da fazla dert edinmemek lazım, çok fazla stresli olmamak lazım. Ama bunların bir kısmı da yaradılıştan gelir. Ben sağlığıma dikkat ettim ama anne-babamdan aldığım miras da iyi bir miras. Genler iyi” diye konuştu.

İNÖNÜ’YE ALLAH RAHMET EYLESİN
Eski başbakan yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü’nün vefatının hatırlatılması ve duygularının sorulması üzerine de Demirel, şunları kaydetti:

“Allah rahmet eylesin. Kendisi bir bilim, siyaset ve devlet adamıydı. Kendisiyle Türkiye’nin çok zor bir döneminde, bir geçiş döneminde koalisyon hükümeti olduk. Koalisyon ortağımdı ve 18 aya yakın beraber çalıştık. 18 ay içerisinde Türkiye’nin çok zor meseleleri önümüzdeydi. Terör, çok büyük sınırlardaydı, enflasyon çok yüksek sınırlardaydı, başka büyük sıkıntılar vardı ve Türkiye’de bir iç barış sağlanmalıydı. Büyük bir anlayışla, soğukkanlılıkla, sağduyuyla hükümet yapma imkanı bulduk. Kendisi gerçek bir devlet adamıdır. Boşluğu zor doldurulacaktır. Kendisini sevenlere, ailesine başsağlığı diliyoruz. Milletimiz değerli bir evladını kaybetmiştir.”

aa
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 14:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?