16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Denizde can pazarı

KALAMIŞ açıklarında kayalara çarpan bir yelkenlide bulunan 5 kişi denizde mahsur kaldı. Kıyıya 25- 50 metre uzaklıkta mahsur kalan kazazedeler, kurtarma ekiplerinin olay yerine zodiac botlarla ulaşmasıyla kurtarıldı.

Burgazada’da akşam yemeği yedikten sonra 12.30 sıralarında Kalamış Marina’ya gitmek üzere yola çıkan 5 kişinin bulunduğu yelkenli, Kalamış açıklarında kayaya çarptı. Dalgaların yükselmesi nedeniyle sürüklenen teknenin altında bulunan sallamanın kayalıklara çarpması sonucu dengesinin bozulduğu ve yan yatarak, başka bir kayalığa çarpıp durabildiği belirtildi. İstanbul Sailing Academy isimli bir şirkete ait olan teknede bulunan Mustafa, Leyla Saban ve Murat, Merve Koçak çiftleri ile tekne kaptanı Sefa Özbakır, kıyıdan 45- 50 metre açıkta mahsur kaldı.

Yaşadıkları korku dolu anlar üzeri imdat çığlıklarıyla yardım isteyen kazazedeler, seslerini yakınlarda bulunan bir parkın güvenlik görevlilerine duyurdu. Bunun üzerine polis ve itfaiyeye haber verildi. Tekne kaptanı Sefa Özbakır, çevredekilerin çabalarıyla kurtarılırken, Saban ve Koçak çiftleri, zodiac botlarla yardıma gelen DAKSAR arama- kurtarma ekiplerince kıyıya ulaştırıldı. Leyla Saban ve Merve Koçak, olay yerine gelen ambulansla, Mustafa Saban, Murat Saban ve Sefa Özbakır ise ekip otosuyla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Tekne kiralama şirketi olan İstanbul Sailing Academy personeli oldukları belirtilen kazazedelerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olayı anlatan Mustafa Saban, “Yemekten dönüyorduk. Bir anda dalgalar iyice yükseldi. Tekne sürüklenmeye başladı. Daha sonra kayalara çarptık. Tekne yan yattı ve kurtarılmayı bekledik” dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 12:43:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?