16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Depremin dramı...

Daha önce yerel gazetede muhabirlik yapan ve 3 dil bilen, İzmit'te 1999 yılında meydana gelen depremde uzun süre enkaz altında kalarak psikolojik travma geçiren Ali Dündaroğlu, Edirne'de simit satarak geçimini sağlıyor. 

Ali Dündaroğlu (67), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da Yüksek Tercümanlık Enstitüsünün gazetecilik bölümünden mezun olduğunu, Almanca'nın yanı sıra İtalyanca ve İspanyolca bildiğini söyledi. 

Uzun süre yaşadığı Almanya'da gazetecilik yaptığını ifade eden Dündaroğlu, daha sonra Türkiye'ye dönerek İzmit'te yerel gazetede çalışmaya başladığını belirtti. 

1999 yılında meydana gelen İzmit depreminin ardından yaşadığı olumsuzlukların hayatının yönünü değiştirdiğini bildiren Dündaroğlu, şunları kaydetti: 

''İzmit depreminde eşimi ve büyük kızımı kaybettim. Yaşadığım yer bana kaybettiğim yakınlarımı hatırlattığı için İzmit'i terk ederek Edirne'ye yerleştim. Depremde uzun süre enkaz altına kaldım. Beynimde oluşan rahatsızlık ve ayağımdaki platin nedeniyle mesleğimi yapamıyorum. Çocuklarıma bakmak için çalışmak zorundayım. Bu yüzden simitçilik yapıyorum.''
A.A.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2007 Cumartesi 11:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?