29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Depremzedelere moral verdi

VAN'da büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından kızı Yağmur Ünal ile birlikte kente gelen Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, UNICEF tarafından yaptırılan 45 konteyner sınıfı gezdi. Şoray, Van'a gelmekte geç kaldığını ancak yüreğinin hep Van'la birlikte olduğunu söyledi.

Uçakla bugün Van'a gelen Türkan Şoray, kızı Yağmur Ünal ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi Koordinatörü Alanur Olalı ile birlikte ilk önce Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin bahçesine kurulan konteyner sınıfları gezdi. Burada Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte UNICEF tabelasını konteynerlere asan Şoray, oluşturulan sınıfları gezerek bilgi aldı.

Şoray, ilk defa geldiği Van'a deprem sonrası gelmekte geciktiğini ancak gönlünün hep Van'da olduğunu belirterek, "Kızım Yağmur'un da Van'a gelmek konusunda büyük isteği vardı. Buraya gelip depremzedelerle bu zor günlerinde kucaklaşmak istedik. Onlara moral vermeye geldik. Bu konuda ne kadar moral verebilirsek o kadar mutlu olacağız. UNICEF buraya çok güzel sınıflar yaptırmış. Bu öğrenciler için çok güzel olacak. İnşallah en kasa zamanda okullarına başlarlar" dedi.

Yanına gelen 3 ilköğretim öğrencisi ile bir süre sohbet eden Türkan Şoray, birlikte çadır ziyaretinde bulundu. Çadırdaki kadınlardan büyük ilgi gören Şoray, onlarla sohbet etti. 

DHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2011 Cumartesi 10:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?