31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Devlet sahip çıktı

Mersin’de 12 yaşındaki Ali Ö. sınıfta bayıldı. Günlerdir yemek yemediği için bayıldığı ortaya çıkan Ali Ö. ve 3 kardeşinin sefalet içinde yaşadığı ortaya çıktı. 4 kardeşin babalarının hapiste olduğu, annelerinin ise 3 hafta önce evi terk ettiği öğrenildi 

Komşularının da destek olamadağı günlerde 4 kardeş aç kaldı.

Mersin’de, ilköğretim öğrencisi Ali Ö.’nün günlerdir aç olduğu için ders sırasında bayılması, bir aile dramını ortaya çıkardı. Babaları cezaevinde olan, anneleri de başka bir kente gittiği için tek başlarına kalan 4 kardeşin, sefalet içinde yaşam mücadelesi verdiği anlaşıldı. 

Halkkent mahallesindeki bir apartman dairesinde yaşayan dört kardeşin dramı, babaları A.Ö.’nün Eskişehir’de üç yıl önce kasa hırsızlığı nedeniyle cezaevine girmesiyle başladı.?Çocuklarına hem annelik, hem de babalık yapan İsminur Ö., çocuklarıyla akrabalarının bulunduğu Mersin’e geldi. Tek odalı bir eve yerleşen İsminur Ö., 3 hafta önce çocuklarını bırakarak Gaziantep’e gitti.

Komşuları yemek verdi
Ortada kalan Sevim (14), Ali (12), Ayşe (9) ve Furkan Ö. (3) kardeşler, zor şartlar altında yaşamaya başladı. Dört kardeş, komşularının getirdiği yiyeceklerle ayakta kalmaya çalıştı. Komşularının dar gelirli olması nedeniyle çoğu kez bu destekten de mahrum kalan kardeşler, bazı günleri aç geçirdi. 

Halkkent İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ali Ö., perşembe günü derste bayıldı. Öğretmenlerinin okul yakınındaki sağlık ocağına götürdüğü Ali Ö.’nün, açlıktan fenalık geçirdiği tespit edildi. 

Olayı haber alarak çocukların kaldığı eve gelen muhtar Evliya Yüksel, çocukları sefalet içinde ve bitkin buldu.

Devlet sahip çıktı
Yüksel’in bilgi verdiği Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürlüğü’nden kardeşlere destek geldi. Evde inceleme yapan SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, çocuklara devletin sahip çıkacağını söyledi. 

Bu sırada eve gelen ve çocukların dayısı olduğunu söyleyen bir kişi, kardeşlerin yuvaya alınmasına tepki gösterdi. 

Çocuklar, bu kişinin yardımıyla anneleriyle telefonla görüştürüldü. Çocukların anneye verilemeyeceğine karar veren Gülşen, “Şimdilik onları yuvamızda misafir ediyoruz. Karınları doyurulacak, giydirilecekler. Anneleri gelince, onun çocuklara bakabileceği tespit edilirse geri verilecekler” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 17:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.233.xxx Tarih : 26.10.2008 19:17:12

mersin ayvalık gibi yerlerde zenginlerin vilları önüne kömür yığan devlet nerde yazıklar olsun oy oldumu yığıyorlar ama garibana fakire dönüp bakan yok