22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Dikkat beddua boşanma nedeni!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşe beddua etmenin boşanma gerekçesi olabileceğine karar verdi.

Bedduanın “Allah’tan olumsuz temennilerde bulunmak” anlamına geldiğini belirten Yargıtay, bedduayı da 'aykırı dinsel davranış' olarak yorumladı.

Yargıtay, beddua eden eş ile beddua edilen eşin birlikte yaşayamayacağına ve boşanmaları gerektiğine karar verdi.

Kahramanmaraş Aile Mahkemesi’nin verdiği kararı bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşine karşı “Kahrolasın, gebersen de kurtulsam” ve “Ölüsü gelsin, kana bulansın” şeklinde beddua eden kadın ile, alkol alarak eşine hakaret eden kocanın açtığı boşanma davasını reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay, 2. Hukuk Dairesi, verdiği emsal kararda şu görüşleri dile getirdi:

“Davalının, davacıya bedduasına karşın davacının da alkol alıp, davalıya hakaretlerde bulunduğu anlaşılmaktadır. Bu durumda taraflardan birinin kusurunu diğerinden ağır tutmak mümkün değildir. Taraflar arasında müşterek hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır”

ANKA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 10:30:15
Güncelleme :22 Kasım 2007 Perşembe 16:35:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İ.Ç. IP: 85.108.100.xxx Tarih : 22.11.2007 11:45:21

ATALARIMIZ NE GÜZEL SÖYLEMİŞLER ' BİR YASTIKTA KOCASINLAR '... AYNI YASTIĞA BAŞ KOYMAK YANİ AYNI YATAKTA YATMAK EVLİLİĞİN DEVAMLILIĞINI SAĞLAYAN EN BÜYÜK ETKEN. NE BEDDUA NE DE DİĞER EVİÇİ-EV DIŞI NEDENLERİ KÜÇÜMSEMİYORUM , MUHAKKAK ETKİLİ OLABİLİR . FAKAT AYNI YATAKTA YATAN ( VE HATTA BİRAZ ÖNCE BİRBİRİNİ YİYEN ) ÇİFT BENCE ZOR BOŞANIR... HER KAVGALI GÜNÜN GECESİNDE EVLİLİK YENİDEN BAŞLAYABİLİR! 'SENDEN NEFRET EDİYORUM , BANA DOKUNMA' DİYE BAŞLAYAN YATAK SOHBETLERİ(!) ÇOK GEÇMEDEN 'BİZ NİYE BÖYLE OLDUK' SORGULAMALARINA VE BAŞKA AKTİVİTELERE ( ANLADINIZ ) YÖNELECEKTİR. O GECENİN SABAHINDA EŞLERDEN BİRİNİN TEK BAŞINA HAZIRLAYACAĞI KAHVALTI İSE BÜTÜN SORUNLARI RESETLER. ÖZETLE ; ÇİFTLER ÖNCE YATAKLARINI , SONRA ODALARINI VE NİHAYET EVLERİNİ AYIRIRLAR. YATAKLARINI AYIRMAYANLAR SONRAKİ SAFHALARA GİTMEZ...