18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Dikkat kar geliyor!

Tüm yurdu etkisi altına alması beklenen soğuk ve kar yağışlı hava, Trakya'dan yurda giriş yaptı. İstanbul'da bu akşamdan itibaren kar yağışı ve fırtına bekleniyor. İstanbul'da kar yağışı çarşamba gününe kadar devam edecek. Yarın Ankara, Erzurum kar yağışlı, Antalya, Adana sağanak yağmurlu. Kar yağışı çarşamba gününe kadar tüm yurtta sürecek.
Yeni haftayla birlikte yurt genelinde hava sıcaklığı 12 derece düşecek. Gece sıcaklıkları İstanbul'da -4, Ankara'da -11, Erzurum'da -13, İzmir ve Diyarbakır'da -2, Antalya'da -1, Adana'da 4, Trabzon'da -6 dereceye kadar inecek.

Kar yağışı bu akşam İstanbul'a geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, halen İstanbul’un özellikle kuzey ve batı kesimlerinde etkili yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kuzey rüzgarlarıyla birlikte kar şekline dönüşeceği bildirildi.
Gece saatlerinde yüksek kesimlerde buzlanma beklendiği belirtilen açıklamada, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
Kar yağışlarının gece saatlerinde il genelinde, yarın sabah saatlerinde ise kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
İstanbul Valiliği Afet Yönetim Merkezi de, kentin bu akşamdan itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu. Yetkililer, bugün ayrıca fırtına beklendiğini belirtirken lodos nedeniyle deniz ulaşımında dün meydana gelen aksaklıkların bugünde görülebileceğini vurguladı.

Kar kalınlığı Edirne'de 8, Kırklereli'nde 5 santimetre

Edirne ve Kırklareli'nde gece başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.
Kar kalınlığının 8 santimetreye ulaştığı Edirne'de, sıcaklık sıfır dereceye düştü. Gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı.
Kar yağışının yarın da etkili olması beklenen kentte, sıcaklığın eksi 5 dereceye kadar düşebileceği bildirildi.
Kar yağışının geceden itibaren etkili olduğu Kırklareli'nde de sıcaklık sıfırın altına düştü. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı kentte yarın da aralıklı olarak kar yağışı bekleniyor. Yetkililer, yağışların salı gününden itibaren sona ereceğini, sıcaklığın artacağını bildirdiler.
Öte yandan Karayolları ekipleri de Dereköy-Demirköy-Kofçaz ilçeleri ve çevresinde yoğun kar yağışı dolayısıyla yol temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise yağmurun etkili olduğu kentte, geceden itibaren sıcaklığın düştüğünü belirttiler. Kentte, pazartesi gününden itibaren kar yağışı bekleniyor.

Gün gün hava durumu

PAZARTESİ kar yağışı tüm Türkiye'ye yayılıyor. Karadeniz ve Akdeniz'in kıyısı ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur şeklinde düşecek yağışlar, diğer bölgelerin tamamında kar şeklinde olacak. Özellikle iç bölgelerde etkili kar yağışı bekleniyor. Rüzgar batı bölgelerde karayelden eserken, doğu bölgelerde lodos esecek.
SALI günü kar yağışı doğuya kayıyor. Doğu Marmara(İstanbul), Karadeniz'in kıyısı, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Sivas çevresi günü kar yağışlı geçirecek. Doğu Karadeniz'in kıyısında karla karışık yağmur, Güneydoğu Anadolu'da ise yağmur görülecek. İç Ege ve İç Anadolu'da kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ÇARŞAMBA günü ise kar yağışı Doğu Anadolu'da sürecek, diğer bölgelerimizde hava yavaş yavaş açıyor. Ancak özellikle iç bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayına dikkat!

Lodos ve soba zehirlenmelerine karşı uyarı

Türkiye batı kesimlerinde kuvvetli esen lodosun fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.
Meteoroloji, halkı soba gazı zehirlenmelerine karşı da uyardı. Başta Bursa olmak üzere, İstanbul, Tekirdağ, Bandırma, Kütahya, Afyon, Bilecik, Eskişehir, Ankara, Bolu ve Düzce çevrelerinde zehirlenmelere karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.
Bursa'da saatteki hızı 50 kilometreye ulaşan lodos yüzünden 10'u çocuk 123 kişi sobadan sızan gazdan zehirlenerek, hastaneye kaldırıldı.
AJANSLAR
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2005 Pazar 15:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?