22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Dikkat yollarda buz ve sis var!

Bayram süresince yoğun olarak kullanılan güzergahların bazılarında buzlanma ve sis olacağı bildirildi.

Bayram boyunca yoğun olarak kullanılması beklenen güzergahlardan olan, Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir-Antalya ve Ankara-Aksaray arası yollarda, -10 dereceye kadar düşecek hava sıcaklığına bağlı buzlanma ve sis uyarısı yapıldı.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, Kurban Bayramı boyunca Konya kent merkezinde gece hava sıcaklığının -5 dereceye kadar düşmesinin beklendiğini, yüksek kesimlerde ise -10 dereceye kadar düşebileceğini söyledi.

Tatillerini güneyde geçirecek olanların kullanacakları ana güzergahtan birinin de Konya'dan geçtiğine dikkati çeken Şen, şunları kaydetti:

''Kent merkezinde bayram boyunca hava sıcaklığının gece -5 dereceye kadar düşmesini, gündüz ise sıcaklığın en fazla 2 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz. Bu değerler, kalın giysiler giyilmesi gereken, soğuk bir Kurban Bayramı geçireceğimizi gösteriyor.

Sürücülerimize, Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir ve Ankara-Aksaray arası yollarda -10 dereceye kadar düşecek hava sıcaklığına bağlı buzlanma ve sis uyarısı yapıyoruz. Ankara-Aksaray güzergahında sis ve hafif buzlanma ihtimali yükseliyor. Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir-Antalya kara yollarının yüksek kesimlerinde ise ciddi buzlanma tehlikesi yaşanabilir.''

Şen, bayram boyunca bölgede kar yağışı beklenmediğini, hava sıcaklığının bayramın son günü 4-5 derece artacağının tahmin edildiğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2007 Çarşamba 12:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?