27
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Doğalgaz kışa hazır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Doğal gazda herhangi bir problem yok. Normal şartlar altında kışa hazırız" dedi.

Bakan Güler, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Şakir Arıkan, BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Direktörü Murat Akkaya ile birlikte BOTAŞ Eskişehir CS-5 Kompresör Şefliğinde incelemelerde bulundu.

Yetkililerden brifing alan ve daha sonra tesiste incelemelerde bulunan Güler, sabah saatlerinde de Ankara'daki Yapracık Doğalgaz İşletme Direktörlüğünü denetlediklerini belirtti.

Türkiye'yi kış öncesinde enerji konusunda hazır hale getirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

"Eskişehir Kompresör Şefliğindeki çalışmalar gayet güzel. Burada gayet güzel bir çalışma ortamı var. Hazırlıklar tamam. Buradan Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki boru hattını takip ederek, Bursa'ya kadar olan yatırımları ve çalışmaları inceleyeceğiz. Eskişehir'den çok memnun bir şekilde ayrılıyorum. Doğal gazda herhangi bir problem yok. İnşallah kışın da bir sorun olmayacak. Normal şartlar altında kışa hazırız."

BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Direktörü Murat Akkaya da "Türkiye'deki doğal gaz sisteminin merkezi burasıdır. Türkiye'nin kışı rahat geçirmesi gereken her türlü tedbir alındı" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 14:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?