30
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Doğu, yeni 'don' rekoru kırdı

Doğu' dondurucu soğukları yaşıyor. Ardahan'da eksi 34 dereceyle yılın en soğuk gecesi yaşandı.

Bölgede soğuk hava hayatı felç ederken, oto tamircilerinin ise yüzünü güldürdü.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece yapılan ölçümlerde en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 34, Erzurum'da 32, Kars'ta 31, Ağrı'da 30, Iğdır'da 22 ve Erzincan'da 19 derece oldu.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Erzurum'da eksi 14, Erzincan'da eksi 2, Kars'ta eksi 13, Ağrı'da eksi 12, Iğdır'da eksi 4 ve Ardahan'da ise eksi 16 derece olması bekleniyor.

Erzurum'da aşırı soğuk hava nedeniyle sabah saatlerinde çok sayıda araç çalışmadı. Dizel araç sahipleri ise depo kısmında yaktıkları ateş ile araçlarını çalıştırmaya gayret gösterdi. Benzin ve LPG araç sahipleri ise araçlarını akülerine takviye yaptırmak suretiyle çalıştırabildi.

İl Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Erzurum'da 50'e yakın köy yolu, kar nedeniyle kapalı durumda. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kapalı köy yollarını açma çalışması ise aralıksız sürüyor.

Öte yandan soğuk hava vatandaşa çile olurken, Erzurum'un sanayi semtinde ise oto tamircilerinin yüzünü güldürdü.

Kurban Bayramı'ndan sonra aşırı soğukların bölgede etkili olduğu ve bu yüzden de çok sayıda donan, bozulan aracın tamire getirilmesi nedeniyle işlerinin açıldığını ifade eden oto tamircileri, "Doğu'da soğuk araçları donduruyor. Araçların çalışmaması nedeniyle fazla kontak açıp, marş yapanlar başka arızalara neden oluyorlar. Özellikle mazotlu araçlar tamamen donuyor. Bu vatandaşa azap, bize de ekmek parası oluyor" dediler.

AA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 12:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?