28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Doğu kadınının yakacak çilesi

Tuzluca İlçesi’nde ev hanımları şu günlerde evlerinin kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun çaba içerisindeler. 

Sabahtan başlayıp akşam saatlerine kadar yol kenarları ve dağlardan topladıkları geven adı verilen dikenli bitkiyi, büyük yığın haline getirip sırtlarına alan kadınlar, evlerinin yolunu tutuyorlar. 

Pirli Köyü’nden 10 çocuk annesi Hazal Çekim ve 5 çocuk annesi İlcan Çekim, hem çocuk bakımı, hem ev işleri hem de yakacak temin etmeleri sebebiyle yorgun olduklarını söylediler. 

Hazal Çekim “Ben 10 çocuk annesiyim, sabah eken saatte kalkıyor, önce ev işleriyle, sonra geçim kaynağımız olan hayvanlarla uğraşıyorum. Daha sonra kışlık yakacağımızı toplamak için yılın bu vakitlerinde çöle çıkıyoruz . Başka çaremiz yok, Allah bize bu taştan yakacağımızı veriyor, halimize bin şükür. “ diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 15:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail demirkol IP: 88.246.71.xxx Tarih : 15.12.2006 00:39:31
doğunun batıdan bir farkının olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda yapılan ayrımları da kabul etmiyorum benim annem de aynısını yapıyo elektiriği olmayan bir sürü köy var okulu sağlık ocağı olmayan BENCE BU ÜLKENİN KARIŞ KARIŞ HER BÖLGESİNE EŞİT DAĞILIM YAPILMALI......