28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Doğu ve Güneydoğu'ya çamur yağdı

Suriye'den gelen toz ve kumun bulutlara karışmasıyla Doğu ve Güneydoğu'daki çeşitli kentlere iki günden bu yana çamur yağdı.

Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu'daki birçok kentte iki günden bu yana çamur yağıyor. Dün sabah başlayan ve belirli aralıklarla süren çamur yağışı nedeniyle cadde ve kaldırımlar ile araçlar çamurla kaplandı. Diyarbakır'daki esnaf iki günden bu yana işyerlerinin önündeki kaldırımları, araç sahipleri ise otomobillerini yıkıyor.

Tozlu yağmur bulutu nedeniyle bölgede oturanlar alışık olmadıkları durumla karşılaştıklarını söylerken Meteroloji müdürlüğü yetkilileri ise, rüzgarın güneyden esmesi nedeniyle Suriye üzerinden kalkan kumların bölge üzerinde toz tabakası oluşturduğunu, yağmurla birlikte yağışın çamur halinde düştüğünü açıkladı. Yetkililer, yağışlarla ilgili şunları kaydettiler:

“Çöle yakın bölgeyiz. 2-3 gündür güneyden kalkan toz ve kum bulutlara karıştı. Bölge üzerinde bir toz tabakası oluştu ve yağmur çamurlu yağışa neden oldu. Halk arasında 'çamur yağdı' denir. Bugün de aynı durum devam edecek. Havada asılı tozlar var. Bugün ve yarın sağanak ve aralıklı yağış bekliyoruz.”.

Uzmanlar 2-3 günden bu yana güneyden kalkan toz ve kumların bulutlara karıştığını bunun sonucunda bölgede toz tabakası oluştuğunu ve çamur halinde yağış görüldüğünü kaydederken, “Havada asılı tozlar var. Bugün ve yarın sağanak ve aralıklı yağış bekleniyor” deyi konuştu.

ERZURUM'A DA YAĞDI

Suriye üzerinden gelen toz yüklü bulutlar, Erzurum'da yağmur yerine çamur yağmasına neden oldu. Otomobil ve pencere camlarının üzerindeki çamur tabakası şaşkınlık yarattı.

Haftanın ilk gününe gökyüzündeki değişiklik ve çevrenin çamura bulanmış hali, halkta korku yarattı. Kent sakinleri kovalara doldurdukları sularla veya hortumlarla araçlarını, ev ve işyerlerinin önünü, kadınlar da pencere camlarını yıkamaya başladı. Otomobillerini temizletmek isteyenler, oto yıkama servislerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gökyüzünün ürkütücü olduğunu vurgulayan Erzurumlular, “Gökten çamur yağması pek hayra alamet değil” diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 13:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?