22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Doğu'da 60 bin aileye kurban eti

Kimse Yok mu Derneği, Kurban Bayramı'nda Doğu ve Güneydoğu'da 60 bin aileye kurban eti dağıtacak. Dernek geçen yıl bölgede 26 bin aileye yardım yapmıştı.

Dernek aracılığıyla batı illerinden bölgeye gelecek hayırsever işadamı ve esnaflar, kurbanlık hayvanlarını da buradaki üreticilerden satın alacak.

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Tok, kurbanlık hayvanların kesimi ve dağıtımını organize etmek amacıyla beraberindeki heyetle bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Dernek, Güneydoğu'da 50 bin, Doğu'da ise 10 bin yoksula kurban eti dağıtacak. Güneydoğu'da 6, Doğu'da ise 2 entegre tesiste toplu kesim yapacaklarını anlatan Tok, "Kurban etlerini 5-6 kiloluk paketler halinde yoksullara teslim edeceğiz. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak, Mardin ve Siirt, Kars ve Van'da olmak üzere toplam 8 merkezde kesim yapacağız." dedi.

Kimse Yok mu Derneği'nin bölgedeki yoksullar için yaptığı yardım çağrısına başta İstanbul olmak üzere İzmir, Kocaeli, Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan hayırsever işadamlarının çok anlamlı cevap verdiğini anlatan Tok, şunları söyledi: "Derneğimiz aracılığıyla bölgede çok anlamlı bir dayanışma örneği yaşanıyor. İstanbul'da yaşayan 2 bin kişi kurbanını bu bölgede kesecek ve kendi elleriyle fakirlere verecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da birlik ve beraberlik adına güzel bir mesaj vereceğimize inanıyorum."

Diyarbakır Girişimci ve İşadamları Derneği (DİGİAD) de batıdan gelecek hayırseverlere kentteki yoksul mahallelerde dağıtım yapmaları için yardım edecek. Dernek, terör nedeniyle köylerini terk eden Fatihpaşa, Melikahmet, Hançepek, Şehitlik, Dabanoğlu ve İskenderpaşa mahallelerinde yardımların dağıtımını organize edecek. DİGİAD Başkanı Aziz Nart, batı illerinden gelen hayırsever işadamlarını misafir edeceklerini belirterek, "Yoksulların tamamı bizim esnaflarımız ve okuma salonlarındaki öğrencilerin tespit ettiği ailelerden oluşuyor. Kurban seferberliği için bütün hazırlıkları yaptık." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 12:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?