22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Domates kasasından bebek çıktı

Muğla'nın Milas ilçesinde terk edilmiş bir bebek bulundu. Bir otomobilin üzerine bırakılan domates kasasında bulunan bebek, hastanede tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Halil Bey Bulvarı'nda ikamet eden Ali Tedik (45) isimli şahıs, bugün sabah saatlerinde kahvaltı yapmak için balkona çıktı. Bu sırada aracının üzerinde bir domates kasası gören Tedik, otomobile yaklaştıkça ağlama sesleri duymaya başladı. Ali ve Gülser Tedik çifti, kasanın içerisinde göbek kordonu kesilmemiş bir erkek bebek bularak durumu hemen polise bildirdi. Bebek, çağrılan sağlık ekipleri tarafından 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bebeğe, gazeteciler tarafından "Umut" ismi verildi. Hastane yetkilileri, bebeğin son derece sağlıklı olduğunu belirtti.

Öte yandan Tedik çifti, 20 yıldan bu yana çocuk sahibi olamadıklarını, bu yüzden yetkililerden çocuğun kendilerine verilmesini isteyeceklerini belirtti. Bebeği bulan Ali Tedik, "Evleneli yaklaşık 20 yıl oldu ve eşimle bebeğimiz olmadı. 20 yıldan bu yana gitmediğimiz yer, çalmadığımız kapı kalmadı. Yaklaşık 5 yıl önce tüp bebek yöntemiyle eşim hamile kaldı ama 2 aylıkken düşük yaptı. Bu olay bizi çok üzmüştü. Şimdi ise içimizde bir umut doğdu. Yarın ilk olarak Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'nın yanına giderek dilekçeyle başvurup bebeğin bize verilmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. Eşim ve ben bu bebeğin bizim olması için Allah'a dua ediyoruz. Umarım bu kez 20 yıllık hasretimiz sona erer" diye konuştu.


iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2007 Pazar 17:56:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?