25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Dünya taş devrine dönebilir

Medeniyetin sonunu Güneş mi getirecek?

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nce (NASA) hazırlanan bir raporda, Güneş yüzeyinde meydana gelen büyük fırtınalarla ortaya çıkan plazma toplarının Dünya'daki enerji şebekelerini çökerterek insanlığı mutlak bir çöküşe sürükleyebileceği uyarısı yapıldı. NASA'nın Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'yle ortaklaşa hazırladığı raporda, Güneş'te meydana gelen enerji patlamalarının bugüne kadar Dünya'daki enerji ve iletişim hatlarında görece kısa süreli ve küçük çaplı hasarlara yolaçtığı, ancak büyük çaplı bir patlamanın Dünya'nın manyetik alanına muazzam bir hasar verebileceği kaydedidildi.

Bahsi geçen patlamalardan bugüne kadar kayıtlara geçen tek örneğin 1859'da yaşanan Carrington Olayı olduğu belirten uzmanlar, benzer bir patlamanın Kuzey Amerika, İskandinavya, Avrupa ve Çin üzerinde on yıllarca onarılamayacak tahribata yolaçabileceğini söylüyor. Güneş yüzeyindeki Olası bir büyük patlamanın Dünya'da saatler içerisinde tüm enerji hatlarını eriterek kullanılamaz hale getirebileceği, bunun sonucunda da altyapının çökeceği ve insanlığın Taş Devri'ne dönüş yaşayacağı öngörülüyor.
 

Akşam
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 06:27:33
Güncelleme :28 Mart 2009 Cumartesi 06:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.231.xxx Tarih : 28.03.2009 12:59:43

palavradan başka bir şey değil enerji hattı çelik ve metal erimesi için  atmosferde 1550 derce ısıya ulaşılması demek buda su ile dolu bir dünyada mümkün değil  sadece elektronik cıhazları etkiler açıp kapadınmı düzelir bunun altında başka bir şey var amerika yada amerikan medyası durmadan insanları korkutuyor belkide  onların tüm cuhazları uydu kontrolülü yani uyduları bozuldu dünya hakimiyetlerini kaybedip  taş devrine döner bizim korkacak bir şeyimiz yok