19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Dünyadan ilginç yasaklar

Dünyanın dört bir yanında insanların inanışları ve alışkanlıkları başkalarına ilginç gelen davranış şekillerini ortaya çıkarıyor. Milletlerin tarihleri ve yaşantıları ile günümüze taşıdıkları bu davranışlar, kültürler arası farkların ortaya çıkardığı gelişmeler olarak görülüyor.
İnternet üzerinden derlenen bilgilere göre, toplumların örf ve adetlerinde yer eden bu tutumlardan ilginç olan bazıları şöyle:
Albama’da pazar günleri domino oynamak yasak. Tren raylarına tuz dökmek ölümle cezalandırılıyor. Ayrıca Alaska’da uyuyan bir ayıyı fotoğraflamak sorun değil fakat uyandırmak yasak. Arkansas’da böcekler de dahil hiçbir canlı öldürülemez. Kocanın, karısını ayda bir kere dövmesi normal, fakat birden fazla dövmesi yasak. California’da Pasifik kıyısında kelebekleri rahatsız ekmek yasak. Ayrıca, Pasedena bölgesinde sekreterin patronuyla yalnız kalması yasak. Florida’da bekar bayanların pazar günü paraşütle atlaması hapisle cezalandırılabilir. Bunun yanında kuaförde saç kurutucusunun altında uyuyan kadın ve salon sahibi para cezasına çarptırılıyor. Chicago’da da süs köpeği ile operaya girilmiyor.
ÜMİT GÖKMEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 11:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?