16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Dünyanın en pahalı tatlısı

Sri Lanka'da lüks bir otel, mücevherle süslenmiş dünyanın en pahalı tatlısını müşterilerine sundu. İşte tatlının fiyatı...


Sri Lanka'da lüks bir otel, mücevherle süslenmiş dünyanın en pahalı tatlısını müşterilerine sundu. "Balıkçının Şımarıklığı" adı verilen bu tatlının 15 bin dolar değerinde olduğu açıklandı.


Galle bölgesindeki The Fortress Oteli'nde yapılan tatlı, bir balıkçının çikolatadan yapılmış heykeline benziyor. İtalyan dondurması 'cassata' ve İrlanda kremasına bulanmış altından bir yaprağın eklendiği eşsiz tatlı, nar ve mango parçacıkları ile birleştirilerek, şampanyalı sabayon sosuyla servis ediliyor. 80 karatlık deniz yeşili zümrüt taşının, el yapımı çikolatadan heykelin üzerine yerleştirildiği tatlı, otel sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Otel yönetimi, Sri Lanka'nın karakteristik ve kültürel özelliklerini yansıtan tatlının, balıkçıların hatıra ve tecrübelerinin bir anıtı niteliğinde olduğunu söyledi.

Japonya'da, daha önce üzerinde 223 adet pırlanta bulunan meyveli bir pasta 1.6 milyon dolara satışa sunulmuştu. Pastanın yapılması ise tam 6 ay sürmüştü. Beverly Hills'te pırlantalarla süslenmiş bir pasta için 20 milyon dolar istenmişti. 

Colombo/Cihan
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?