31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Dünyanın en popüler dansı


Mayıs 2006 ve Mart 2007’de Türkiye’ye de gelen 31 yaşındaki Harding, İstanbul’da Ayasofya’nın önünde bir zeybek ekibiyle dans etmiş.



ABD’li Matt Harding, bugüne kadar aralarında İstanbul’un da bulunduğu 69 mekânda yaptığı tuhaf dansla internette patladı!

NEW YORK - ABD’li Matt Harding, YouTube’a koyduğu 4.5 dakikalık ‘Dans’ isimli videosu milyonlarca kişi tarafından izlenince fenomene dönüştü. Videoda 31 yaşındaki Harding, fonda çalan new age müziği eşliğinde şortları ve botlarıyla komik bir şekilde dans ediyor. Asıl ilgi çekense Harding’in bu dansı aralarında Hindistan, Kuveyt, Timbuktu, Türkiye ve hatta Nevada’daki Nellis Uzay Üssü’nün de bulunduğu 69 farklı mekânda yapması. 

Harding, bu dansı ilk kez yıllar önce iş aralarında insanları rahatsız etmek için yapmaya başladığını, sonra bunun bir tür tike dönüştüğünü söylüyor. Şimdiyse aynı dansı Mısır’dan İzlanda’ya pek çok yerde yapan Harding’e, gittiği ülkelerin halkı da eşlik ediyor: Tokyo’da tuhaf kostümlü hostesler, Bombay’da Bollywood stili dansçılar...


Harding, 2003’te yaptığı gezideki görüntüleri harmanlayıp 2004’te internete koyduğunda ortada henüz YouTube bile yoktu ama video yine de çok büyük bir hızla yayılmayı başardı. 

www.wherethehellismatt.com adlı internet sitesinde dans ettiği yerlerle ilgili hikâyelerini anlatan Harding, Türkiye ziyaretlerine de geniş yer vermiş.
Mayıs 2006 ve Mart 2007’de gelip İstanbul, Çanakkale, Efes, Bursa’yı ziyaret eden Harding, İstanbul’da Ayasofya önünde zeybek ekibiyle dans etmiş. Ne yaptığını öğrenen kişilerin çok şaşırdığını ama kendisini desteklediğini anlatan Harding, özellikle çocuklardan büyük ilgi gördüğünü söylüyor. Bu videoları izleyen insanların mutlu olduğunu anlatan Harding, “İnsanlar bu videoları izlerken gülümsüyor. Demek ki yaptığım şey bir işe yarıyor” diyor.

En yaratıcısı İstanbul’daki
İstanbul’da geçirdiği zamanları gün gün anlatan Harding, zeybek ekibiyle yaptığı dans için “Tamamen doğaçlamaydı. Ne ben onların nasıl dans edeceğini biliyordum, ne de onlar benim. Ama birbirimize uyum gösterdik. Tarihi bir mekânın önünde farklı kültürlerden gelen insanlar olarak ortak bir duyguda dans ettik” diye anlatıyor. İstanbul’daki dansı, site ziyaretçileri tarafından da ‘en yaratıcı dans videosu’ seçilmiş. (The New York Times)

Radikal
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 16:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?