22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Dünyanın en uzunu ve en kısası

Dünyanın en uzun adamı, dünyanın en kısa adamıyla biraraya geldi. Dünya rekorlar kitabı Guinness'te yer alan Çinli 2 metre 36 santimetre uzunluğunda olan dünyanın en uzun adamı Bao Xishun , yine rekorlar kitabında yer alan dünyanın en kısa boylu adamı 73 santimetre boyundaki Pingping ile birraya gelerek el sıkıştılar.

 

Çin'in iç Moğalistan bölgesinin başkenti Baotou'da biraya gelen bu ilginç randevuya dünya medyaları büyük ilgi gösterdi.

Görüşmede bir televizyon pogramına katılan rekortmenler hayat hikayeyerini de anlattı. Bao, 16 yaşına kadar yaşıtları gibi aynı boyda olduğunu ama daha sonra hızla boyunun uzadığını ve bu uzamanın 23 yaşına kadar devam ettiğini söyledi.

Uzun boyu yüzünden basketbol oynadığını fakat hızlı olamadığı için takımı bıraktığını söyleyen Bao, 2.36 santimlik boyu yüzünden insanların kendisine garip bakmalarından dolayı devamlı gözetim altında bulunduğunu söylerken, dünyanın en küçük boylu adamı ise, aksine boyunun hiç büyümediğini kendisine kıyafet bulmakta da zorluk çektiğini söylüyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2007 Cumartesi 01:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?