18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

'Duvara Karşı' filmine bir ödül daha

Türk yönetmen Fatih Akın’ın ’’Duvara Karşı’’ adlı filmi, 2004 Avrupa En İyi Film Ödülü’nü kazandı. Cahit ile Sibel adlı iki karakterin fırtınalı aşk ilişkilerini anlatan film, dün gece İspanya’nın Barselona kentindeki Kongre Sarayı’nda düzenlenen gala gecesinde, Avrupa Sinema Akademisi tarafından verilen ödüle layık görüldü.

Fatih Akın’ın ’’Duvara Karşı’’ adlı filmi, daha önce de Berlin Film Festivali ’nde Altın Ayı ile Alman Film Ödülü’nü kazanmıştı.

Alman ve Türk vatandaşı olan Fatih Akın, ödül töreninde sonra yaptığı açıklamada, filmin Avrupa’daki Müslüman göçmenlerin sorunlarına eğilen ilk yapımlardan birisi olduğunu söyledi.

’’Türk, Türk-Alman ve Alman şeklinde filmin 3 değişik bakış açısı var’’ diyen Fatih Akın, ’’Biz bu üç değişik görüşü bir araya getirerek bir orta yol bulmaya çalıştık’’ diye konuştu

EROTİK SAHNELERİ SAYESİNDE ÖDÜL ALIR
Bence duvara karşı filminin bu ödülü alması zaten beklenilen bir şeydi.Fakat işin Türkiye yanına bakacak olursak bu film daha çok Sibel Kekilli sayesinde izlendi.Çünkü porno skandalına karışan bir başrol oyuncusu Türkiye gibi nefsine hakim olmayan bireylerin olmasıyla bu film Türkiye’de merak unsuru olarak izlendi.Daha çok erotik sahneler için gidildi bu filme.Ama filmi gerçek anlamda izlemeye gidenler filmin ne kadar anlamlı bir konusu olduğunu göreceklerdir.Ama bu film Türkiye’de alsa alsa en çok erotik sahneleri yüzünden ödül alır.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 10:03:37
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 00:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?