20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Duygu Asena’ya sonsuzluk heykeli

Etiler Sanatçılar Parkı’nda dün düzenlenen bir törenle, 2006’da kaybettiğimiz, kadın hareketinin öncülerinden, yazar Duygu Asena anısına yapılan heykelin açılışı gerçekleştirildi. Tasarımı mimar Haydar Karabey’e, grafikleri Bülent Erkmen’e ait olan, möbiüs eğrisi şeklindeki heykel sonsuzluğu simgeliyor.
Tören, Duygu Asena’yı anlatan, filmmor tarafından çekilmiş 10 dakikalık bir filmle başladı.

Kadınsı ve güçlü
Açılış konuşmasını Duygu Asena’nın kardeşi İnci Asena yaptı. “Duygu’yu sembolize edecek eserin mezarlık yerine yeşilliklerde olması gerektiğini düşündüm... Buna anıt diyemiyorum; Duygu alçakgönüllüydü, anıtların insanı değildi” diyen İnci Asena, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın kendilerine kollarını açtığını, ‘kadınsı, güçlü ve yalın’ bir formu olan eseri parka kabul ettiğini belirtti.
Ünal ise, Türk kadınına seçme seçilme hakkı verilmesinin yıldönümünde heykelin açılmasının önemine dikkat çekti ve “Sevgili Duygu’nun sanatçıların elleriyle bezenmiş bu parkta, doğanın içerisinde, sade ve hoş bir eserle anılmasından dolayı çok mutluyum” dedi. İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Nazan Moroğlu da “Duygu Asena kadın hakları alanında bir çığır açtı” dedi.
Heykelin açılışı, “10. Yıl Marşı” eşliğinde gerçekleştirilirken, konukların bazıları bu marşlı açılışa tepki gösterdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 00:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.60.xxx Tarih : 7.12.2008 11:45:14

o ne öyle tuvalet taşı gibi sonsuzluğuı ifade edecek başka simge kalmadımı sıfır seçilmiş