28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Duygusal hırsızın notu

İşadamının otomobilindeki çantasını çalan hırsız, aile fotoğraflarını ve özel eşyaları kargoyla geri gönderdi. Hırsız, gönderdiği notla da, iş adamından özür diledi. Eşyaları göndene hırsız

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Türk-Tayvan İş Konseyi Başkanı İbrahim Güder, 31 Ağustos Perşembe günü Altunizade Kısıklı Caddesi üzerinde bir bankaya, ardından da bir arkadaşına uğradığını söyledi. Döndüğünde otomobilinin lastiklerinin inik olduğunu fark ettiğini belirten Güder, tamirci aradığı sırada lastiklerin tamamen indiğini ve bir kenara geçerek park ettiğini kaydetti. Güder, servise telefon etmek ve yola işaret levhası koymak amacıyla indiği sırada anahtarı kontağın üzerinde unuttuğunu, bu sırada bir kişinin otomobilini alarak kaçtığını ifade etti.

Taksiyle otomobili takip ettiğini ve aracını terk edilmiş olarak bulduğunu anlatan Güder, şunları kaydetti:
“Polise haber verdim. Otomobilde bulunan ve içinde 8 bin dolar, 2 bankaya ait çek koçanları, nüfus cüzdanı, kimlik kartım, inşaat firmasına ait evraklar, şahsıma ait bazı özel evraklar, özel ve şirkete ait hard diskler, kira kontratı, randevu defteri, aile resimleri, fotoğraf makinesi, 2 adet hesap makinesi, evimin ve büromun anahtarlarının bulunduğu çantamın alındığını bildirdim. Bir gün sonra şirkete, adıma bir koli geldiği bildirildi. Böyle bir şey beklemiyordum. Murat Çelik adında bir kişiden geliyordu.”

HIRSIZDAN ÖZÜR NOTU

İbrahim Güder, koliyi açtığını ve içerisinden çalınan çantasının çıktığını belirterek, çantanın içine de bir not iliştirildiğini kaydetti. Güder, notta, “Senden çok özür dilerim. Senin yaşadığın hayatı aile fotoğraflarından gördüm. Çok mutlu bir aile ortamın var. Benim yaşadığım dünyayı görsen bana üzülürsün, ağlarsın. Sadece bağışlamanı dilerim İbrahim Abi” yazdığını bildirdi.

İbrahim Güder, çantada yaptığı kontrolde 8 bin dolar ile fotoğraf makinesinin olmadığını kaydetti. Bu arada, soruşturmayı yürüten polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu, kargo şirketine verilen adresin Kadıköy'de bir boş arsaya ait olduğu belirlendi.
A.A.
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2006 Pazar 18:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?