16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eğlence olsun diye dilencilik,fahişelik

Bu şirkete başvurup yaklaşık 2 bin dolar ödeyen zenginler, sokaklarda dileniyor, fahişelik yapıyor ya da trafik polisi oluyorlar. Rusların nefret ettiği trafik polisi kimliğine bürünen zenginler, rüşvet de alıp adrenalin pompalıyor.

RUSYA’da komünist rejimin çökmesinden sonra türeyen yeni zenginlerin tuhaf eğlencelerine bir yenisi daha eklendi. Afrika’da aslan avı, ekstrem sporlar, hafta sonu kutup gezileri gibi sıradışı aktivitelerin kesmediği yeni zenginler, artık eğlence uğruna bir günlüğüne dilenci veya fahişe oluyorlar.

Nezavisimaya gazetesinin haberine göre, Rus zenginler bol paraya sahip olmalarına rağmen canları oldukça sıkkın. Bir yandan paranın satın alabileceği her şeyi deneyen zenginler, diğer yandan da neredeyse bir günde gelen servetin yine bir günde elden gitmesinden de endişe duydukları için, hayatın zorluklarını eğlenceye dönüştürerek yaşamaya çalışıyorlar.

Gazeteye göre, acı gerçeklere dönüş tecrübesini yaşamak isteyen zenginlere Moskova’daki özel bir hizmet bürosu yardımcı oluyor.

FİLMDEKİ GİBİ

"The Game" (Oyun) filmindekine benzer bir hizmet sunan Sergey Knyazev adındaki girişimcinin firması, isteyen kişiyi, kimsenin haberi olmadan bir günlüğüne metro istasyonunda dilenci, işlek Tverskaya Caddesi’nde fahişe ya da trafik polisi gibi kimliklere büründürüyor.

Knyazev’in 80 civarında zengin müşterisi bulunuyor. Genelde karı koca olarak firmaya başvuran bu kişiler arasında sadece işadamları değil, ünlü siyasetçilerin de bulunduğu belirtiliyor. Moskova sokaklarında birkaç saatliğine fahişe rolünü oynamak için, zengin kadın müşterinin 2 bin dolar ödemesi gerekiyor. Tabii sürecin tamamlanmadan, en kritik sahnede kesildiği de kesinlikle ifade ediliyor.

DİLENCİLİK FAVORİ

Dolar milyoneri erkeklerin bir numaralı seçeneği dilencilik. 2 bin dolar karşılığında dilenci kılığına sokulan Rus zengin, metro veya tren istasyonlarından birinde dilenciliğe başlıyor. İnternet sitelerine göre ise bir günlüğüne dilenci olan zengin Rusların bu oyunu, kimi zaman bahis konusu da oluyor. Dilenerek en fazla parayı kim toplarsa bahsi kazanıyor.

Bir diğer tercih de, Rusya’da zengin ve fakir tüm halkın nefret ettiği trafik polisliği. Rus milyoner, trafik polisi kılığında sokağa çıkarak trafiği denetlemeye başlıyor. Tabii sürücülerden rüşvet de alarak.

Knyazev’in şirketinin, Rus ordusunun kullandığı tatbikat poligonlarını kiralayarak, zenginler için minik savaşlar tertiplediği bile konuşuluyor.

David Fincher’in 1997 yapımı "The Game" (Oyun) filminde CRS adlı şirket, Michael Douglas’ın canlandırdığı işadamının kardeşinden (Sean Penn) gelen sipariş üzerine müthiş komplike bir oyun hazırlıyordu. İşadamının doğum günü partisinde doruğa ulaşan komplo zaman zaman tehlike sınırlarını zorluyordu. Ama, her şey bir oyundan ibaretti.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 09:24:16
Güncelleme :3 Mart 2007 Cumartesi 17:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?