24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Elazığ'da film gibi olay

Elazığ Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde 2004 yılında, 5 ay boyunca doktor olarak çalıştığı iddia edilen 1 kişi yakalandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Elazığ Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hayrettin Yekeler, hastanelerine arada bir gelen H.D. isimli kişinin, kendisini hastane personeline stajyer doktor olarak tanıttığını, ancak hastaları muayene etmediğini iddia etti.

Yekeler, "Hastanemize kendisini stajyer doktor olarak tanıtan, kendisinin Doktor Hülya olduğunu söyleyen kişi, birkaç kez hastanemize ve acil servise gelip gitmiştir. Fakat söz konusu insana, hiçbir müdahale ya da bir hasta muayenesi yaptırılmamıştır. Bu şahıs kendisini sadece doktor olarak tanıtmış ve hastanemizin acil servisinden çıkıp gitmiştir. Sonradan idaremizin yapmış olduğu bir çalışma doğrultusunda, gerçekten bu isimde stajyer bir doktorun olduğu, ancak o şahsın bu kişi olmadığı tespit edilmiştir" dedi.

Prof. Dr Hayrettin Yekeler, H.D. isimli kişinin kendisini doktor olarak tanıtarak hastanenin acil servisindeki personel biriminde bulunan pansuman malzemelerini aldığını iddia ederek, "Bu şahsın, değişik özel polikliniklere de sağlık personeli olarak gittiğini öğrendik.

Şahsın, muhtemelen psikolojik problemleri var. Herhangi bir izin söz konusu değildir. Bu konuda idaremizin herhangi bir bilgisi yoktur. H.D. isimli kişi, bir pansuman malzemesi alırken kameralara yakalanmıştır. Bu durumun ve Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde yaptığımız araştırmanın neticesinde, stajyer Hülya'nın bu şahıs olmadığını anladık ve olay adli makamlara intikal ettirildi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 17:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?