29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Elektrik borcu köylüyü 'susuz' bıraktı

Ankara’nın Polatlı ilçesine bağlı Ilıca Köyü, yaklaşık 10 yıldır ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle susuz kaldı. Köylüler, su ihtiyaçlarını tankerlerle köyün tek su kaynağı olan balıklı havuzdan karşılıyorlar.

Ankara’nın önemli ilçelerinden Polatlı'ya bağlı Ilıca Köyü sakinlerinin iki yıldır yaşadıkları su sıkıntısı devam ediyor. Yaklaşık 10 yıl öncesine dayanan elektrik borcu nedeniyle köydeki su kaynağındaki suyu tüm köye dağıtan dinamo çalışmıyor.

13 bin YTL ile başlayan elektrik borcu ödenmediği için katlanarak, 100 bin YTL’ye ulaşmış. Köy halkı, su ihtiyacını ise köyün tarihi havuzlarından olan balıklı havuzdan tankerle su çekerek karşılıyor.

Ilıca Köyü’nde 2004 yılından beri muhtarlık yapan İsmail Öztürk, su sorunuyla ilgili olarak, “Köyde 10 yıldır bu sorun var. İlk başlarda 13 bin YTL olan elektrik borcu şimdi 100 bin YTL'nin üzerinde. Ben görevi devir aldığımda borç 45 bin YTL idi. Köylülerle toplantı yaptım ama ödeyemeyeceklerini söylediler. Bedaş ile görüşmeler yapıyorum. Belli bir miktarını ödeyin taksitlendirme yaparız diyorlar. Köylü fakir ödeyemiyor” dedi.

Köy Muhtarı Öztürk, su sorununu çözümü için AKP Genel Merkezi’ne de gittiğini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Öztürk, “Başbakanımıza sesleniyorum. Ilıca Köyü'nün su borcunu affetsin. Ödenek vererek bizi bu 10 yıllık dertten kurtarsın! Kurtuluş Savaşı'nda Yunan'ı biz çıkardık bu topraklardan şimdi ne haldeyiz” dedi.

ANKA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 14:48:29
Güncelleme :6 Temmuz 2008 Pazar 14:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?