22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Elysee'de Bir Yabancı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, hayatındaki en büyük trajediyi, kızı anoreksia hastası olduğunda yaşadığını söyledi.

Özel hayatı hakkında ilk kez bilgi veren 74 yaşındaki Chirac, gelecek hafta piyasaya çıkacak "Elysee'de Bir Yabancı" adlı kitapta yer alan açıklamalarında, kendisi için olağan olmayan konulara değindi.

Ailesi hakkında fazla konuşmamasıyla bilinen Chirac, hala tam olarak iyileşemeyen ve 24 saat gözetim altında tutulan 48 yaşındaki kızı Laurence'in hastalığıyla ilgili olarak, "Kabul edemeyeceğim bir yanı yok. Bu, yaşadığım en büyük acı. Zeki ve tatlı bir kızım vardı. 15 yaşında anoreksia hastası oldu" diye konuştu.

Daha önce yayınlanan bir kitapta yer alan, bir aşkı uğruna karısını terk edeceği iddiasını yalanlayan Chirac, aşk dolu bir geçmişi olduğunu, ancak yaşadığı sevdaların hayatını etkileyecek kararlar almasına yol açmadığını ifade etti.

Serbest pazar liberalizmini de eleştiren Chirac, "Bu, komünizmle aynı kafadan çıkmış" dedi ve küreselleşmenin daha ileriye götürülemeyeceğini savundu.

Chirac, ABD'ye de yüklenerek, "Coca-Cola gibi firmaların hegemonyalarını kabullenmekte zorlandığım doğru. Kendi bakış açılarını benimsetmeye çalışan Amerikalılarla devamlı problemim oldu" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Chirac, Washington yönetiminin Irak politikasına yönelik eleştirilerini de, "ABD Başkanı George Bush'a, muazzam bir hata yaptığını 36 kez söyledim" diyerek dile getirdi.

aa
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 11:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?