17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Emniyetten kadınlara uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü, gasp ve soygunlar konusunda kadınlara pratik öğütler veriyor.

Emniyet’in bayanlara yönelik "öğütler"i şöyle:
-Alışverişe çıktığınızda bilhassa semt pazarlarına gidişinizde tüm ziynet eşyanızı takarak çıkmayın.
-Alışveriş merkezlerinden veya semt pazarlarından dönerken kesinlikle ıssız yerleri tercih etmeyin. Apartmanınıza girerken arkanıza dönerek takip edilip edilmediğinizi kontrol ediniz. Dönerken de mümkün olduğunca yalnız dönmemeye gayret ediniz.
-Semt pazarlarında alışveriş yaparken poşetlerin fazlalığından dolayı, yardımcı olmaya çalışan kişilere kısa süreli de olsa çantanızı emanet etmeyiniz.
-Alışveriş merkezi, semt pazarı vb. yerlere giderken çantanızda çift cüzdan bulundurmak ve fazla miktardaki paranızı, kredi kartlarınızı, kimlik kartınızı, ehliyetinizi ve değerli evrakınızı başka cüzdanda bulundurmak mağduriyetinizi önleyecektir.
-Evinizin elektrik, su, telefon, doğalgaz vb. donanım ve şebekelerini kontrol için geldiklerini söyleyen tamirci, tesisatçı, belediye görevlisi kılığındaki kişilere dikkat ediniz.
-Resmi görevli olduklarını belirten kişilerden kimlik göstermelerini isteyiniz.
-Kapıya gelen satıcı, dilenci, bohçacı, falcı vb. kişiler her zaman mal satmak için gelmezler.
-Evinizde yalnız olduğunuz bir zaman kapınızı tanımadığınız kişilere açmayın. Kapınızda mutlaka zincir bulundurun. Önce kapı dürbününden bakın, sonra zinciri açmadan ne istediğini anlayın.
-Evden çıktığınız zaman bırakmak zorunda olduğunuz değerli eşyalarınızı alışılagelmiş yerlerin dışında yerlerde saklayınız.
-Ziynet eşyanızı evde bırakma imkanınız olmadığından üzerinizde taşımak zorundaysanız, dikkat çekmemek için değerli takılarınızı örtecek giysiler giymeniz mağduriyete uğramanızı önleyecektir.
-Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken çantalarınızın kapaklarını iç yüze getiriniz veya çantanızı ön tarafında tutarak elinizle kontrol altına alınız.
-Taşıtlarda seyahat ederken özellikle kucağında çocuk taşıyan bayanlara, ekstra eşyanızı tutmayı teklif eden kişilere karşı dikkatli olunuz.
-Kalabalık alışveriş merkezlerinde veya marketlerde alışveriş yaparken cüzdanınızı çantanızdan çok sık olarak çıkarmamaya, elinizde tutmaya, tezgah üstüne veya başka yerlere koymamaya dikkat etiniz.
ANKARA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 17:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?