28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

En başarılı belediye başkanı

Dünyanın en başarılı belediye başkanı yarışmasında, Avustralya'nın Melbourne kenti Belediye Başkanı John So birinci oldu.
Yarışmaya Türkiye'den katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ön elemeyi geçmesine rağmen ilk 10?a giremedi.

"City Mayors" adlı uluslararası kuruluş tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya 700'den fazla belediye başkanı katıldı.

Yarışmada, Avustralya'nın Melbourne kenti Belediye Başkanı John So birinci olurken, ikinciliği Hollanda'nın başkenti Amsterdam'ın Belediye Başkanı Job Cohen, üçüncülüğü ABD'nin Harrisburg'in Belediye Başkanı Stephen Red aldı.

İnternet üzerinden yapılan ve 103 bin dolayında oyun kullanıldığı yarışmaya katılan belediye başkanlarının seçiminde, adayların yönetimdeki başarılarının yanında sokaktaki vatandaşlarla olan ilişkilerinin de dikkate alındığı belirtildi.

En başarılı belediye başkanı yarışmasında geçen yıl, halen Yunanistan Dışişleri Bakanı olan dönemin Atina Belediye Başkanı Dora Bakoyannis, 2004 yılında da Arnavutluk'un başkenti Tiran'ın Belediye Başkanı Edi Rama birinci gelmişlerdi.


aa
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 14:25:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?