19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

En çok tatil Türkiye’de


Ankara - Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından hazırlanan "Tatil Kriterleri Raporu"na göre, Avrupa Birliği (AB) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ülkeleri arasında en çok tatile sahip ülke Türkiye.

ATO’dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de resmi tatillerin 13.5 gün olarak belirlendiği, ancak idari izin uygulamasıyla bu süre 17 güne kadar çıkabildiği kaydedildi.

Rapora göre, Almanya’da eyaletlere göre değişmek üzere yıllık tatil günleri sayısı 9-13 gün arasında değişiyor.

Fransa’da 11 gün tatil bulunuyor, ancak bunun sadece 1 günü yasal olarak ücretli sayılıyor. İngiltere’de 8 tatil gününe karşılık bu günler için ücret ödeme zorunluluğu bulunmuyor. İtalya’da 15 gün resmi tatil bulunuyor, ancak sadece 4 gün için ücret ödeniyor. 11 günlük tatil için herhangi bir ücret ödenmiyor. Türkiye’de ise çalışılmayan bu sürelerin tamamı için ücret ödeniyor.

Yunanistan’da yasal olarak 5 gün, işverene bağlı olarak 1 gün, bakanlık kararıyla her yıl 5 gün fazladan tatil verilebiliyor. Belçika, Finlandiya ve Lüksemburg’ta 10 gün tatil veriliyor. Litvanya’da 15, İspanya’da 14, Malta ve Avusturya’da 13, Slovakya, İsveç ve Portekiz’de 12, Çek Cumhuriyeti’nde 11, Bulgaristan, Polonya, Estonya ve Güney Kıbrıs’ta 9, Litvanya, Slovenya, Letonya ve İrlanda’da 8, Romanya’da ve Hollanda’da 7 gün tatil yapılıyor. Danimarka’da yasal bir düzenleme olmamasına karşın geleneksel olarak 9.5-10.5 gün tatil günü bulunuyor.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 18:22:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?