19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

’En temiz Türk gençleri’

Çoğunluğu Avrupa Birliği üyesi 35 ülke gençliği üzerinde alkol, sigara ve uyuşturucu alışkanlıklarıyla ilgili yapılan araştırmada "en temiz hayatı" Türk gençlerinin yaşadığı ortaya çıktı.

Avrupa Konseyi’ne bağlı Pompidou grubunun organize ettiği Avrupa Uyuşturucu ve Alkol Okulu Araştırma Projesi (ESPAD) tarafından 16 yaş grubu üzerinde yapılan araştırmaya göre en alkolik gençler ise Danimarkalılar.

Araştırmaya göre 34 ülkede içki içen gençlerin ortalaması yüzde 83’ken, son 12 ayda Türk gençlerinin sadece yüzde 35’i alkol kullandı. Diğer ülkedeki sarhoş olacak kadar içen gençlerin oranı yüzde 53’ken, Türkiye’de bu oran yüzde 16’larda...

Türkiye belki de ilk kez bir konuda Avrupa’dan geri kaldığı için mutlu olacak! Çünkü araştırmada Türk gençlerinin Avrupalı gençlere göre daha az sigara içtiği ortaya çıktı.

Hayatları boyu sigara içen Türkler’in oranı ortalama yüzde 50’yken, Avrupalı gençlerin yüzde 66. Türkler uyuşturucu, hap kullanımında da en alt sıralarda yer almayı başardı. Danimarkalı gençlerin yüzde 36’sının ömürleri boyunca 20 ya da daha fazla kez sarhoş olduğu belirlendi.

Danimarkalılar’ı yüzde 30’luk oranla İrlandalılar izledi. Danimarkalı gençlerin yüzde 50’sinin ömürleri boyunca 40 ya da daha fazla kez içki içtiği bildirilirken, bunları yüzde 48’le Avusturyalılar, yüzde 46 ile de Çek gençleri takip etti. En çok kenevir tüketen gençler ise yüzde 44’le Çekler oldu. Bu konuda yüzde 40’lık oranla İşviçreliler ikinci geldi.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 10:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?