19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Engeller beyinde biter

YAVUZ Selim İlköğretim Okulu ve Ahmet Rasim Lisesi’ni her yıl takdirname alarak bitiren 26 yaşındaki spastik engelli Tufan Çavuşoğlu, ÖSS’de aldığı 156 puanla Beykent Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’ne girdi. Beykent Vakfı’ndan aldığı bursla okuyan Tufan, yardım almadan yürüyemiyor ve konuşamıyor.

Bu yüzden derslerine internet üzerinden devam ediyor, okula sadece sınav dönemlerinde gidiyor. Amacı iki yıllık okulunu önümüzdeki yıl bitirip mesleğini yapmak. Fatih’teki Yörünge Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir yıldır fizik tedavi ve konuşma terapisi alan Tufan Çavuşoğlu, "Öğretmenlerimle ve ailemle yalnız kaldığım zamanlar konuşuyorum.

Başkalarının yanında sinirlerim geriliyor, kasılıyorum, konuşamıyorum. Ancak bir gün konuşacağım. İşte o zaman doya doya, önüme kim çıkarsa sohbet edeceğim" diyor. "Áşık olmaya vaktim yok" diyen Çavuşoğlu şöyle devam ediyor: "Aşkı zaman kaybı olarak görüyorum. Engeller beyinde biter. Aldığım eğitimle herkesin karşısında konuşursam susmayı düşünmüyorum." Şu an cep telefonunun mesaj kısmına yazdığı notlarla haberleşen Tufan Çavuşoğlu, "Engelli olmasaydım en büyük amacım askeriyeye ürün diken bir firmada çalışmaktı" diyor.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 18:11:57
Güncelleme :8 Şubat 2009 Pazar 18:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?