17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Ensest’de en çok öz babalar suçlu

Yıllarca Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yapan ve çocuk istismarı konusunda çok sayıda sivil toplum kuruluşunun öncülüğünü yapan Prof. Dr. Oğuz Polat’a göre her yıl, bir milyonda 150 kişi ensest ilişki kurbanı oluyor. Üstelik bunlar sadece resmi kayıtlar. Nokta Dergisi’nde yer alan habere göre üzeri örtülmeye çalışılan ensest ilişkinin yüzde 50’sinden öz babalar sorumlu.

İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Psikososyal Travma Programı Başkanı Doç. Dr. Ufuk Sezgin’in incelediği 200 ensest vakasının yüzde 50’sinden öz babalar sorumlu. Doç. Sezgin öz baba dışında ensest yaşam sunan yetişkinlerin genellikle evde baba otoritesine sahip korkulan, saygı

"Yalnızca ulaşması değil tedavisi de zor bir sorun ensest" diyen Sezgin şöyle konuşuyor: "İki yaşında, 10 aylıkken başlayan olgular var. Daha çok kız çocuklar hırpalanıyor. Ancak erkek çocuklar da ensest ilişki kurbanı olabiliyor. Oran verecek olursak 7 kız çocuğuna karşılık 3 erkek çocuğu ensest ilişkiye maruz kalıyor. Yine ilk çocuklarını taciz eden babalar genellikle ilişkisini diğer çocuklarıyla da sürdürüyor. Genellikle 5-6 yaşlarındayken çocuk kullanılmaya başlıyor. Ergenliğe geçtiğinde baba bu kez küçük olan diğer çocuğuna yöneliyor. Yani ensest ilişki saldırganca sonlandırılmıyor. Sadece büluğ çağındaki çocuk tehlikeli bulunuyor. Hem hamile kalma olasılığı hem de olayı dile getirme olasılığı açısından. Böyle çok vakamız var."

NOKTA DERGİSİ
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 18:26:41
Güncelleme :18 Ekim 2004 Pazartesi 16:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?