15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Erdoğan yorgunluk atıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gece tatilini geçirmek için Antalya'ya geldi.

Başbakan ve beraberindekiler daha önceki gelişlerinde kaldıkları Belek'teki 7 yıldızlı Rixos Premium Otel'e yerleşti.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de Cumhurbaşkanlığı seçimden sonra yorgunluk atmak için zenginbir  işadamı arkadaşının teknesiyle tatile çıkmış ve olay Fransa'da skandal olarak duyurulmuştu...

Rixos Oteli sahibi Fettah Tamimce'nin kısa bir süre içinde büyümesi bir ara basında çok tartışılmıştı..

Erdoğan ve eşi Akdeniz'e mi açıldı...

Seçim sürecinde yorucu bir dönem yaşayan Erdoğan, partiler arasında en fazla mitinge katılan lider oldu. ..

AK Parti lideri Erdoğan, bu yoğun dönemde yaşadığı yorgunluğu atmak ve önümüzdeki günlerde yaşanacak cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili stratejiler geliştirmek için dün gece geç saatlerde Antalya'ya geldi.

GÜVENLİK AZ, AKDENİZ'E AÇILMIŞ OLABİLİR

Başbakan ve beraberindekiler daha önceki gelişlerinde kaldıkları Belek'teki 7 yıldızlı Rixos Premium Otel'e yerleşti. Başbakan'ın konakladığı bölgede olağan üstü güvenlik önlemi bulunmaması dikkat çekti. İçinde çok sayıda villanın ve özel yatların yanaşabildiği bir de marinanın yer aldığı Rixos Premium Otel, Başbakan'ın sık sık kaldığı otellerden biri. Başbakan Erdoğan'ın, Akdeniz'e açılmış olabileceği de tahmin ediliyor.

Öte yandan Başbakan'ın Rixos'a geldiği istihbaratını alan basın mensupları kapıda nöbet tutmaya başladı. Geçtiğimiz yıl da Rixos Tekirova Otel'de tatil yapan Erdoğan, bir hafta boyunca hiç dışarı çıkmamış ve bu sürede basın tarafından görüntülenememişti. Tatilinin son günlerinde cuma namazı kılmak için çıkan Erdoğan, ancak o zaman görüntülenebilmişti.

Fettah Tamimce, turizmde başa oynamayı hedeflediklerini söyledi/Radikal

Rixsos Oteli sahibi Fettah Tamimce ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan..


Rixos otel zinciri alacak


Halen altı adet otelleri bulunduğunu, yurtdışında yapımı sürenlerle birlikte birkaç ay sonra bu sayının dokuza çıkacağını ifade eden Rixos Premium Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamimce, 2015'te, hedeflerinin 1000 otele ulaşmak olduğunu belirterek, 150 - 200 otelden oluşan oteller zinciri alabileceklerini, büyüme stratejimiz satın alma üzerine kurulduğunu dile getirdi. İstanbul da da otel açmak istediklerini belirten Tamimce sözlerini şöyle tamamladı: "Kafamda 'özgürlük cumhuriyeti' adını vereceğim bir otel projesi var. Kapıda pasaport, giysi verilerek, 'Geç içeride mutlu ol' diyeceğimiz bir yer."


Şirket yetkilileri, 1000 otele ulaşma hedefinin finansal altyapısını ise şöyle açıkladı: "Grubun lokomotifi olan Sembol İnşaat'ın yıllık geliri 350 milyon dolar. Otellerimizin toplam turizm geliri de 150 milyon dolar. Ancak, Rixos 1000 otele ulaşma plananı özkaynakları üzerine kurmadı. Rixos markası frenchaise olarak verilecek. Sembol, inşaatı yapacak. Ortak olan kişi ya da firmalar parayı koyacak. Sonra tesisi otel Rixos adı altında birlikte işleteceğiz. İran'dan bu yönde bir teklif aldık."


sabah/Radikal
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 16:38:58
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 16:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?