15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ereğli, Barış'ı unutmadı

Barış Akarsu’nun anısını yaşatmak için bugün başlayan Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali’nde dev poster asıldı

3 yıl öncesine kadar Ereğli'de barlarda şarkı söyleyerek geçimi sağlayan Barış Akarsu, Akademi Türkiye adlı yarışma programında birinci olduktan sonra, en büyük hayali olan yaşadığı kentte düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nde sahneye çıkmak olduğunu söylemiş ve birinci olduktan sonra da ilk konserini 2004 yılındaki festivalde vererek bu hayalini gerçekleştirmişti.

Ereğli Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi’nin cephesine Barış Akarsu anısını yaşatmak için dev posterini astı. Festivaldeki ‘Barış’ yazısının yerine Barış Akarsu’nun fotoğrafı yer alırken, fotoğrafın altına da ‘Seni Asla Unutmayacağız’ yazısı ve siyah bir kurdele konuldu.

Belediye Başkanı Murat Sesli, Barış’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şunları söyledi: “Kaybettik kelimesini kabul etmiyorum. Barış Akarsu tüm Türkiye’nin olduğu gibi bizim de evladımız. Barış, Ereğli’de çeşitli kafeterya ve barlarda çalıştı. Ereğli ona sahip çıktı. Barış da yarışmada birinci olduktan sonra ilk konserini Ereğli’de verdi. Barış’ı unutmadık, unutmayacağız.”



Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 13:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nafiz ARSLANKURT IP: 88.228.135.xxx Tarih : 18.11.2007 12:00:10

ben osmaniyeden nafiz.15 yaşındayım.BARIŞ'ın en büyük hayranıyım.BARIŞ'ı unutmadık ASLA da unutmayacağız.odamda Barış'ın resimleri ve posterleri dolu.her gün şarkılarını dinlemeden uyuyamıyorum.şarkıyı son ses açıyorum bütün mahalle de benimle anıyor.SENİ ASLA UNUTMADIK BARIŞ.SENİ SEWİYORUZ!!!