22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Eşcinseller cennete gider mi?

VATAN yazarı Süleyman Ateş, eşcinsel bir okuyucusunun 'tövbe ettim cennete gider miyim?' sorusuna ne yanıt verdi?

EŞCİNSELLİK güdüsü içinde bulunduğunu yazan bir genç, hayatın kendisine zindan olduğunu, bir kez işlediği bu günahın affedilip edilmeyeceğini soruyor ve özetle şöyle diyor: “Kendimden nefret ediyorum. Bu pisliği de yaşadım ne yazık ki. Böyle bir şey yaptığım için içim içimi yiyiyor. Her şeye tövbe ettim. Şimdi beş vakit namazımı kılıyorum. ‘Eşcinseller cennete giremez’ diye duyunca dünyam başıma yıkıldı. Kıldığımız namazlar, tuttuğumuz oruç, haccımız, tövbemiz, korkumuz hep boşa mı gidecek? Dayanılmaz bir hayat içindeyim.

Eşcinseller tövbe edip ibadetlerini yerine getirmeye çalışmalarına rağmen cehenneme mi girecek? Biz yanmak için mi yaratıldık? Bu adaletsizlik olmaz mı? Allah, kâinatın en adil varlığıdır. Çamura batmış eşcinsellerden değilim. Önceden de değildim. Kadınlığa asla özenmedim. Kadına da hiçbir şekilde benzemem. Sınır tanımaz serbest bir düyünceye sahip değilim. Zaten öyle olsam içim içimi yemezdi. Benim tövbem ve Allah’a dönüşüm kabul olacak mı? Yoksa artık ben lanetli bir insan mıyım?”

ALLAH tövbe edenin tövbesini kabul eder. Eşcinseller cennete girmez diye Kur’ân’da bir ifade yok. Arada derece farkı olsa da zina da, eşcinsellik de, hırsızlık da büyük günahtır. Ama hangi günah olursa olsun Allah tövbe edenin günahını siler. Siz nefse uyup duygularınıza yenik düşerek bir veya daha çok günah işlemişsiniz. Şimdi bunlardan pişman olmuşsunuz. Tövbe etmişsiniz. Allah bütün günahları bağışlar, O çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. Sürekli günah işleyen ve günahından hiç dönmeyen, ömrünü günahla kapatan insan lanetli olur. Ama siz öyle değilsiniz ki, yaptığınıza tövbe etmişsiniz. Peygamberimiz, tövbe eden kimsenin, hiç günah işlememiş gibi olduğunu vurgulamıştır. Siz, öyle lanetli falan olduğunuzu düşünmeyin. Allah sizi seviyor, seviyor ki kendisine ibadete yöneltmiş. Namaz kılıyorsunuz, ne mutlu size.

“Bir kez Allah, dese aşk iyle lisan
Dökülür cümle günah misl-i hazan” 

Allah diye yalvaran kişinin güz yaprakları gibi tüm günahları dökülür. Boş yere dünyayı kendinize zindan etmeyin. Allah’ı sevin, Allah da sizi sever. Sevmese yaşatmaz ki... O sizi, sizden çok sever. Mutlu olun, hacca gidin, bir daha pisliklere bulaşmamaya çalışın. Allah yardımcınız olsun.


süleyman ateş/vatan
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 14:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?