19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Eş'e tokada 462 milyon

Şanlıurfa’da eşine kızarak tokat atan simitçi Mustafa Çiftçi, Şanlıurfa 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasında para cezasına mahkum edildi.


Mahkemenin kadın hakimi Özlem Karaçam önce 346 milyon 783 bin lira ağır para cezası verdi, ardından takdir yetkisini kullanarak üçte bir oranında arttırdı ve 462 milyon 377 bin lira olarak karara bağladı. Davayı takip etmeyen Mustafa Çiftçi, 8 gün içinde itiraz hakkını kullanmayınca ceza kesinleşti. Çiftçi, “Bu parayı nasıl ödeyeceğim. Elim kırılsaydı da eşime vurmasaydım” dedi.

Kentin Süleymaniye semtinde oturan 5 çocuk babası 39 yaşındaki Mustafa Çiftçi, geçen yıl temmuz ayında, 15 yıllık eşi 32 yaşındaki Ökçel Çiftçi’ye kızarak tokat attı. Eşinden tokat yemeyi hazmedemeyen Ökçel Çiftçi, karakola giderek şikayetçi oldu. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra Ökçel ve Mustafa Çiftçi çifti, yakınlarının da araya girmesi ile barıştı.

Ancak, Ökçel Çiftçi’nin şikayeti üzerine Mustafa Çiftçi hakkında kamu davası açıldı. Okuma yazma bilmedikleri için eve gelen tebligatı okumayan ve dava açıldığından haberleri olmayan Çiftçi çiftinin davası, geçen mart ayında sonuçlandı. Davanın görüldüğü 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nin kadın hakimi Özlem Karaçam, önce Mustafa Çiftçi’yi 346 milyon 783 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Takdir yetkisini kullanan kadın hakim, cezayı üçte bir oranında artırarak Mustafa Çiftçi’ye 462 milyon 377 bin lira ağır para cezası verdi. Karar, Mustafa Çiftçi’ye tebliğ edildi, süresi içinde temyiz edilmeyince de kesinleşti.

Eve gelen ödeme tebligatını, bir yakınına okutan Mustafa Çiftçi, hakkındaki cezadan haberdar olunca, soluğu adliyede aldı. Yetkililerden, para cezasını ödemek zorunda olduğunu aksi halde cezevine gireceğini öğrenen Mustafa Çiftçi şoke oldu. Çiftçi, “Okuma yazmamız olmadığı için, davadan haberimiz bile olmadı. Simit satarak ayda zar zor 150 milyon lira kazanıyorum. Bu cezayı ödersem üç ay aç kalırız. Elim kırılsaydı da karıma vurmasaydım” dedi.

Eşinden şikayetçi olan Ökçel Çiftçi ise, “Bundan sonra eşim bana asla vuramaz ama para cezası hepimizi etkileyecek. Nasıl ödeyeceğimizi bilmiyorum. Eşimle yaptığımız tartışmayı unuttuk gitti. Başımıza bunların geleceğini bilsem şikayetçi olmazdım” diye konuştu.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 14:25:43
Güncelleme :13 Temmuz 2004 Salı 14:31:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?