16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eşini aldatan cumhurbaşkanı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, yeni piyasaya çıkacak bir kitapta, eşi Bernadette’yi aldattığını, ancak hiçbir zaman boşanmayı düşünmediğini söyledi. Chirac, hayatının en büyük dramının ise anoreksia hastası olan 46 yaşındaki kızı Laurence olduğunu söyledi.

NİSAN ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından koltuğunu bırakmaya hazırlanan Fransa lideri Jacques Chirac (74), 17 Şubat’ta piyasaya çıkacak olan "Elysee’nin Bilinmeyen Adamı" isimli kitapta özel hayatının bilinmeyenlerini anlattı.

Eşi Bernadette’nin geçen yılki kitabında kadınların, kocasının peşini bırakmadığı yolundaki iddiaların "abartılı" olduğunu söyleyen Chirac, karısına ihanet ettiğini de dolaylı yolla itiraf etti. "Kadınlardan nefret etmedim, fazla tutkun da olmadım" diyen Chirac, 1970’lerde bir gazeteciyle aşk yaşadığı yolundaki iddialarla ilgili olarak, "Mümkündür, ama hayatımda büyük etki yapmış birşey değildir. Aşk ilişkileri, hayatımda büyük rol oynamadı. Çok hoşlandığım kadınlar oldu, mümkün olduğunca ihtiyatlı davrandım" dedi.

HAYATIMIN DRAMI KIZIM

Chirac, hayatının en büyük acısının ise 46 yaşındaki büyük kızı Laurence’in 15 yaşından beri yaşadığı anoreksia hastalığı olduğunu söyledi.

Chirac, "İnkar etmeye gerek yok. Benim için bu gerçekten yaşamımın en acı noktası, hayatımın dramı oldu. Akıllı, güzel kızım, 15 yaşında anoreksik oldu ve kurtulamadı" diyor. Yazar Pierre Pean, "suçluluk duyuyor musunuz" diye sorduğunda Chirac, "Bilmiyorum... Belki de baştan yeterince üstüne düşmedik. Benim için bu gerçekten çok acı verici bir nokta; beyin hücreleri hastalığa yakalanmış, hiçbir şey yapamıyor, hiçbir şey yapmak istemiyor" yanıtını verdi.

Bernadette Chirac’ın yaşamı ile ilgili olarak önceki gün yayınlanan "Vivement dimanche" adlı televizyon programında konuşan Chirac "devlet görevlerim ve siyasi sorumluluklarım boyunca ailemle gerektiği kadar ilgilenemedim, özel yaşamımızı okulda iken tanışıp evlendiğim eşim Bernadette sırtladı, ona çok şey borçluyum" demiş ve "Fransa’ya başka türlü de hizmete hazırım, politikadan sonra da bir hayat var" diyerek emeklilik sinyali vermişti.

aa
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 09:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?