16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Eski eşimi Erdoğan ikna etsin

Singapurlu Nadira ile Türk eşi Sait Koştu’nun bir "İslami çöpçatanlık" sitesinde başlayan aşkı, şeriat mahkemesinde bitti. Çift arasında çıkan "sınır ötesi velayet savaşı"nda en büyük zararı iki küçük kız gördü.

Singapurlu anne, "Kocam sahte evrak düzenleyerek kızlarımı benden aldı. Ben yine de kızlarımı onunla paylaşmaya razıyım. Türk hükümetinden, özellikle Başbakan Erdoğan’dan eski kocamı ikna etmelerini istiyorum" dedi.

ALTI ve sekiz yaşlarındaki Zeynep ve Hafzagül adlı kız çocuklarının Singapurlu annesi Nadira, Hürriyet’e telefonla verdiği röportajda, olayın iç yüzünü ve ilginç iddialarını dile getirdi.

Eski eşinizle nasıl tanıştınız?

- İslami bir çöpçatanlık sitesinde tanıştık. Beş ay kadar flört ettikten sonra evlendik. 2 yıl Türkiye’de kaldıktan sonra Singapur’a taşındık. Kocam bir ev satın almak istedi. Kendi tasarruflarımı kullanarak ona ev aldım. Dört yıl sonra Malezya’ya taşınmak istedi. Ailem bunun için çok para harcadı. Ama mutluydum, çünkü Kuala Lumpur’da çocuklarımın gittiği okul İngilizce olarak İslami eğitim veriyordu. Arapça da öğretiyorlardı. Çocuklarımı düşünerek, bunun hem bu dünya, hem de ahiret için iyi bir eğitim olduğunu kabul etmiştim.

HEP PARA TALEP ETTİ

Geçimsizlik ne zaman ve neden başladı?

- Malezya’da henüz üçüncü ayımızdı. Kocam bana mutlu olmadığını ve her şeyi bırakıp gitmek istediğini söyledi. Çok üzüldüm. Daha önce de Singapur’da kardeşimden 50 bin dolar maaş alıp restoran açmış, orada da 3 ay sonra sıkıldığını söyleyip her şeyi bırakmıştı. Yine aynı şeyi yapıyor, ama bu kez Türkiye’ye dönmek istiyordu. "Burada birkaç ay daha kalalım, sonra Singapur’daki evi satar ve bir karar veririz" dedim.

Cevabı ne oldu?

- Kabul etmedi, hemen gitmek istedi. Ben de bunu reddettim, ailem de artık ona para vermek istemiyordu. Kocam buna çok kızdı. Üç kez "Boş ol" dedi ve beni artık istemediğini söyledi. O beni istemedi, ben de bunu kabullendim. Ardından Türkiye’ye döndü ve iki yıl boyunca Singapur’a ayak basmadı. Sonra boşanma davası için geldi. 2004 ve 2005 yıllarında hep Türkiye’de olduğunun kanıtı kendi pasaportudur.

SURİYE’YE NASIL KAÇTIK

Eski eşinizin kızlarınızı Singapur’dan sahte evrakla kaçırdığını iddia ediyorsunuz...

- Kocam, Singapur pasaportları benim elimde olduğu için, çocuklara Türk pasaportu çıkarırken imzamı taklit etmiş. Singapur Dışişleri Bakanlığı, Türk makamlarına resmi başvuru yaptı. Ancak Singapur’daki Türk Büyükelçiliği belgeleri teslim etmek bir yana, cevap bile vermedi.

Kızlarınızı alıp Suriye’ye kaçarken mafyadan yardım aldınız mı?

- Eski kocamın bu iddiası tamamen saçmalık. Çocukları babalarından birkaç saatliğine teslim almıştım. Hemen Hatay’a gittik. Suriye sınırında bir taksici bize yardım etti. "Bu çocuklar benim, babaları onları bana bir yıldan fazla bir süredir göstermedi, şimdi onlara kavuştum, kaçmamız lazım" deyince, bizi bir köye götürdü. Köylüler bizi kaçak olarak Suriye’ye geçirdiler.

Suriye’de neler yaşadınız?

- Bir an önce Singapur’a gitmek istiyordum ama hayatımın en mutlu günlerini yaşıyordum, çünkü çocuklarıma kavuşmuştum. Kızlarımla birçok kutsal mekanı, türbeleri ziyaret ettik. Bir kovalamacanın içinde olduklarını biliyorlardı, ama mutluydular.

CEP TELEFONU TAKİBİ

Nasıl yakalandınız?

- Eski kocam, cep telefonumu takip ettirerek Interpol aracılığıyla bizi bulmuş. Suriye polisi bizi yakaladı. Suriye ve Türkiye arasındaki anlaşma gereği Türkiye’ye iade edildik. Ben ve babam sınırdışı edilince kızlarımdan yine ayrıldım. Bir Türk psikoloğun çocukların bende kalması gerektiğine dair ifadesine rağmen böyle oldu.

Eski kocanız sizin kendisiyle evliyken başka birinden hamile kaldığınızı da iddia ediyor?

- Ben kötü bir kadın değilim, Allah’tan korkarım. Eski kocamla Singapur’da dört yıl önce resmen boşandık. Onu hiç aldatmadım, ama beş vakit namazında bir hacı olan babam ve iş arkadaşları da dahil birçok kişi, eski kocamın şirketine başka kadınlarla geldiğine şahit. Çoğu evli bulunan Taylandlı, Malezyalı, Türk ve Çinli kız arkadaşları olduğunu kendisi de itiraf etti. Ayrıca Malezya’da da Rose diye bir kadınla evli ve kızlarım da onu tanıyor.

Onu en son ne zaman gördünüz?

- Eski kocamı en son Suriye’de gördüm. Sizinle görüşmeden önce de, son kez bir SMS atarak çocukları paylaşmak istediğimi söyledim, ama kabul etmedi. Kavga etmek istemiyorum, beni anlasın yeter. İki küçük kızı hatırına ona bir şey daha öneriyorum. Ailemle konuştum. Ona yine Malezya’daki şirketimizde yöneticilik, bir araba ve bir ev vereceğiz. Kız arkadaşlarını, hatta eşlerini de buraya getirebilir. Yeter ki kızlarımı benimle paylaşsın.

Tam 10 yıl süren film gibi hikaye

1997’de Türkiye’de, 1998’de ise Singapur’da evlenen İzmitli işadamı Sait Koştu (43) ile Singapurlu Nadira Binte Maidin (31), iki yıl Türkiye’de yaşadıktan sonra 1999’da Singapur’a yerleştiler. Burada iki kızları oldu, ama evliliğin büyüsü kısa süre sonra bozuldu. 2003 yılından beri fiilin ayrı olan çift, ancak geçen yıl resmen boşanabildi. Asıl savaş bundan sonra başladı. Küçük kızlar anneleri ve babaları arasındaki sınır ötesi velayet savaşında bir o ülkeye, bir bu ülkeye sürüklendiler.

KIzlarIm olmadan asla

Singapurlu anne Nadira Binte Maidin, Hürriyet’e şunları anlattı:

"Çocuklarımdan neredeyse iki yıldır ayrıyım. Kimse bana yardım etmiyor. Eski kocam hiçbir anlaşmaya yanaşmıyor. Onları böyle hassas yaşlarında annelerinden mahrum bırakarak neden mutluluklarını yok ediyorsun? Merhamet et onlara, fedakárlık yap. Umarım sesimi duyunca Türk hükümeti, hatta doğrudan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilgi gösterir, eski kocamı ikna ederler. Kızlarımı ne pahasına olursa olsun geri istiyorum. Onları kocamla paylaşmaya razıyım. Onlarsız üzüntüden öleceğim."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2007 Salı 16:37:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?