20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Euro 2008'de ölüm tehlikesi

Euro 2008 Avrupa Şampiyonası başladı. 2006 yılındaki Dünya Kupası maçlarında 50 kişi çeşitli nedenlerle maç seyrederken hayatını kaybetti.

Uzmanlar 1 ay sürecek olan turnuva öncesi kalp, şeker ve tansiyon hastalarının ilaçlarını almadan maçı izlememelerini öneriyor.

Avusturya ve İsviçre'nin ev sahipliğini yaptığı Euro 2008 Avrupa Şampiyonası bugün başlıyor. Türkiye-Portekiz'le ilk maçına çıkıyor. Nefesler tutuldu tüm dünya heyecanla bu maçları bekliyor. 2006 yılındaki Dünya Kupası maçlarında 50 kişi çeşitli nedenlerle hayatını kaybetti. Uzmanlar ise heyecan ve sıcakla birlikte ölümlerin yaşanabileceğine dikkat çekiyor.

STRESİNİZİ KONTROL EDİN

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Nafiz Karagözoğlu, kupaya giderken sağlıktan olmayın uyarısı yaparak; "Sıcak hava ve aşırı stres sağlık problemlerini tetikleyebilir. Sağlık problemi olup da maçı izlemekte ısrar eden taraftarlar televizyon yerine radyoyu tercih etmeli. Ya da tedbirleri doğru uygulayarak rahat olmaları kaydıyla maçı izlemeliler" dedi.

Uzman Doktor Nafiz Karagözoğlu maç öncesi alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı: "Kalp ve tansiyon hastaları hafif bir yemek yemeli ve ilaçlarını almayı unutmamalı. Hasta ve yakınları çok gerilimli anlarda gerilimi azaltacak tedbirleri almayı unutmamalı. Şeker ve düşük şeker (hipoglisemi) hastaları diyet, ilaç ve stres kontrolüne dikkat etmeli. Müzmin bronşit, kronik bronşit olarak da bilinen KOAH ile astım hastalarında kalabalık ortamda bulunmamalı. Gerilim, tezahürat heyecanlı konuşma nefes darlığı riskini artırdığı için yeni üst ve alt solunum yolları enfeksiyonları açısından dikkatli olunmalı. Tedbirli davranmaları ve doktorlarından öneri almaları doğru olacaktır" dedi.

Bugün
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 08:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?