15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ev yapımı denizaltı

Amerika'da Brooklynli bir sanatçı, kendi yaptığı tahta denizaltıyla New York körfezinde gezintiye çıkınca, terör alarmına sebep oldu. 35 yaşındaki Philip Riley, tahta denizaltıya binerek iki arkadaşıyla gerçekleştirdiği ilk seferinde, Doğu Nehri girişinde demirli ünlü lüks yolcu gemisi Queen Mary 2'ye çok yaklaşınca terör paniği yaşanmasına sebep oldu.

Bir sanat projesi çerçevesinde inşa ettikleri, Amerikan Devrimi sırasında milislerin kullandığı 1775 model tahta ve fiberglas denizaltı, ağır makineli silahlarla donanmış sahil koruma botları tarafından güvenlik bölgesine çekilerek arandı. "Turtle" adlı denizaltının içindeki Riley ve iki arkadaşı ise gözaltına alınarak bir süre sorgulandı.

New York Emniyet Müdürü Ray Kelly, Queen Mary'nin güvertesinde bulunan bir istihbarat görevlisinin, nehirde belirsiz bir aracın dolaştığı istihbaratıyla hemen terör alarmına geçtiklerini belirterek, yapılan araştırmada terör tehdidi olmadığını, 3 maceraperest sanatçının işi olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Riley de serbest bırakıldığında gazetecilere, "Görünen o ki bir süre denizaltı işine ara vermek zorundayız." açıklamasını yaptı. Riley ertesi gün yaptığı yorumda ise, New York'un yerel gazetelerinin haberi İngilizce denizaltı anlamına gelen "submarine" kelimesini değiştirerek "sub-moron" şeklinde vermelerini ise, komik bulduğunu söyledi. Philip Riley'in New Yorklu gazetecilerden isteği ise başka bir konuda oldu; "Beni Philip diye anmayın, Duke diye yazın!"
ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 11:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?