29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Evi yılan basınca römorka taşındılar

Muş'ta yılanların istilasına uğrayan evlerini boşaltmak zorunda kalan bir aile, geceyi traktör römorkunda geçiriyorlar.

Muş merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Durugöze köyünde yaşayan Arslan ailesinin evi yılanların istilasına uğradı. Topraktan yapılan iki oda ve bir salondan oluşan evde yaşayan aile fertleri, yaklaşık yirmi günden beri dışarıda yaşamlarını sürdürüyorlar.

Evin bir çok bölümünde bugüne kadar 27 tane yılan öldürdüklerini belirten altı çocuk babası Ahmet Arslan (45) çaresiz kaldıklarını söyledi.

Çiftçilik yaparak geçimini sağladığını belirten Ahmet Arslan, evin dört bir yanında yılanların yuvalandığını ve sürekli evin içinde görüldüklerini belirterek, "Evimiz adeta yılan istilasına uğramış durumda. Yılanlar evin içerisinde dolaşıyorlar. Bazen yılanların duvar arasında veya çatıda süründükleri zaman seslerini duyabiliyoruz. Kendi olanaklarımız kullanarak yılanları kovalamaya çalıştık. Ama 27 tane yılan öldürmemize rağmen yılanların sonu gelmiyor" dedi.

Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat ederek yardım talebinde bulunduklarını ve ilaçlama yapıldığını belirten Ahmet Arslan, "Tarım İl Müdürlüğü'nün ilaçlama yapması da sonuç vermedi. İkinci defa yeniden müracaat ettim ve yetkililer bana ellerinden gelecek bir şeyin olmadığını söylediler. Şu anda ailemle birlikte geceyi sokakta geriyoruz. Traktör römorkunun içerisinde yatıp kalkıyoruz. Kullanabileceğimiz bütün eşyaları dışarıya çıkardık. Yılanların evin içerisinde defalarca görünmesinin ardından çocuklarımda bende eve girmekten korkuyoruz" şeklinde konuştu.

Anne Nurten Arslan da yetkililerden yardım beklediklerini belirterek, "Evimizin her tarafında yılanlar yuva yapmış. Biz korkudan evimize giremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yılanların çocuklarımı veya benimle eşimi ısırmasından korkuyorum. Yetkililerin bize yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.

Arslan çiftinin en büyük çocuğu olan Hicran Aslan da yılanları gördükten sonra çok korktuğunu ve hastalandığını belirterek, "Her şeyden korkar oldum. Bu yılanların evimizi istila etmesinin ardından ruh sağlığım bozuldu" ifadelerine kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:19:05
Güncelleme :16 Temmuz 2008 Çarşamba 14:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?