16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Evlatları yerine taşlara sarıldılar

KİMİ yavrusunu ilk kez görecekti, kimi bayrama anasının elini öpmeye gelecekti, olmadı... 15 günlük Eylül bebek, hiç göremediği babasının mezarındaydı. Gözü yaşlı analar da, kuzuları yerine mezar taşlarına sarıldı, öptü, öptü...

TÜRKİYE dün bir kez daha şehitlerini kucakladı. Üzerine titreyerek büyüttükleri evlatlarını, bölücülerin hain tuzak ve saldırıları sonucu şehit veren aileler ve onları yalnız bırakmak istemeyen vatandaşlar, şehitliklere koştu. Bayrama Şırnak’tan gelen acı haberle giren Türkiye, şehitliklerde evlatlarına dua, bölücülere lanet okudu. İşte, acısını haykıran Türkiye:

‘Şehit olmaya hazırız’

TRABZON: Şehir Mezarlığı’ndaki şehitlikte “Bayramlaşma Töreni”ne katılan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, ‘’Bu vatanı bizlere bırakan şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Hepimiz vatan uğruna şehit olmaya hazırız. Şehit ailelerine başsağlığı dilerken, bir yandan da onlara imreniyoruz. Bir anne evladını kaybetmenin acısını yaşarken, bir yandan da ‘Evladım vatana şehit oldu’ diyebiliyor. Ne kadar nüfusumuz varsa o kadar şehidimiz var’’ dedi.

PKK’ya Kürtçe lanet

ŞANLIURFA: Şırnak’ta, terör örgütünün düzenlediği saldırıda şehit düşen Şanlıurfalı Piyade Çavuş Mehmet Uyar’ın ailesi, evlerinin yakınındaki Harran Kapı Taziye Evi’nde, taziyeleri kabul etti.Uyar Ailesi, sabahın erken saatlerinde, Harran Kapı Mezarlığı’ndaki şehitlerinin mezarına giderek, dua etti. Yakınlarının mezarlarını ziyarete gelen vatandaşlar, şehit Uyar’ın ailesine taziyede bulundu. Bu arada, aileye taziye ziyaretine gelen bazı yakınları, terör örgütü PKK’ya Kürtçe lanet okudu.

Acıdan gözlerini kaybetti

UŞAK: Oğlu Yener Sunal’ın 13 yıl önce şehit düşmesinin ardından üzüntüden gözlerini kaybeden ve eşi felç geçiren 62 yaşındaki Raziye Sunal, bayram sabahı, hiç aksatmadığı oğlunun mezar ziyareti için mezarlığa gitti. Sunal, ‘’Terör hâlâ bitmedi, her şehit cenazesinde bir kez daha öldüm’’ dedi.

Raziye Sunal, bu acı üzerine önce eşi Hasan Sunal’ın (63) iki kez felç, bir kez de kalp krizi geçirdiğini söyledi.

Kendisinin ise yaşadıkları karşısında şeker hastası olduğunu ve ardından gözlerini kaybettiğini belirten Raziye Sunal, ‘’Her şeye biraz alıştım. Karanlığa bile alıştım. Ama oğlumun acısına bir türlü alışamadım’’ dedi.

Adını babası koydu

GİRESUN: Hakkari’de yaklaşık iki ay önce şehit olan uzman çavuş İzzet Emir’in vefat etmeden birkaç gün önce adını “Eylül’’ koyduğu ve 15 gün önce doğan kızı, bayram dolayısıyla annesinin kucağında babasının mezarına götürüldü. Giresun’un Çanakçı ilçesi Sarayköy köyündeki şehit uzman çavuş İzzet Emir’in mezarına, bayram dolayısıyla ilk kez götürülen Eylül bebek, ziyaret boyunca annesi Özlem Emir’in kucağında uyudu. Özlem Emir, şehit eşi İzzet Emir’in bu bayramda izne gelerek doğacak çocuğunu görmeyi planladığını belirterek, ‘’Eşim, daha doğmadan adını koyduğu kızını göremeden aramızdan ayrıldı” dedi.


Millet yürüdü asker alkışladı

Kars’ın Büyük Çatma köylüleri, Şırnak ve Diyarbakır’da şehit olan asker ve polisler nedeniyle bu bayramı “Kara Bayram” ilan etti. Şehitlerin fotoğrafları ve bayraklarla donattıkları 50 traktörle sloganlar eşliğinde Arpaçay İlçesi’ne giden köylüler, teröre lanet mitingi düzenledi. Bu sırada yol üzerindeki birlikten çıkan askerler, vatandaşları alkışladı.

Ramazan Bayramı’nın “Kara Bayram” ilan edildiği 110 hane ve bin 680 nüfuslu Büyük Çatma Köyü’nde bayram namazı sonrası bir araya gelen köylüler, teröre lanet okudular. Gençler yüzlerine siyah boya ve bant çekerken, köyde bulunan 50 traktörü de Şırnak’ta şehit edilen askerlerin fotoğrafları ve bayraklarla donattılar. İlk olarak Ermeniler tarafından katledilen Türkler’in bulunduğu şehitliği ziyaret eden köylüler, ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu

....
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2007 Cumartesi 08:29:47
Güncelleme :13 Ekim 2007 Cumartesi 08:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?