19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Evliler bekarlardan daha kolay zengin oluyor

ABD`de bir üniversitenin yaptığı araştırma, evlilerin, bekarlara ya da boşanmış kişilere oranla daha kolay zengin olduklarını ortaya koydu.

Ohio Devlet Üniversitesi`nin İnsan Kaynakları Araştırma Merkezi`nde çalışan Jay Zagorsky, 9 bin 55 Amerikalının 1985-2000 yılları arasındaki medeni hallerini ve mali durumlarını araştırdı.

Araştırmanın kapsadığı kişilerin şu anda 41-49 yaşları arasında olduklarını belirten Zagorsky, ``yaşlı ve genç gruplarla ilgili araştırmalarda, evlilikle ve boşanmayla ilgili tutumları değişik olduğu için, farklı sonuçlar elde edilebileceğini`` söyledi.

``Journal of Sociology`` dergisinde yayımlanan araştırmada, kişisel zenginlik olarak tanımlanan maddi kazançlar arasında, ``emlak mülkiyeti, banka hesapları, hisse senetleri ve mortgage gibi uzun vadeli yatırımlar`` sayılıyor.

Zagorsky, evli kişilerin daha kolay zengin olmasının temel nedeninin, ev kirası gibi zorunlu giderlerin paylaşılması olduğunu belirtti.

Rutgers Üniversitesi`nden uzman David Popenoe de insanların evlendikten ve ``bir aile sahibi olduktan sonra`` yaşam biçimlerinin değiştiğini, genellikle daha fazla çalıştıklarını ve daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi.

Zagorsky, boşanmanın, ``zenginliği kaybetmenin en hızlı yolu`` olduğunu da bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 15:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?