19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Evlilik zor gelince öldürdü

'Evlilik zor geldi, eşimi öldürdüm'

17 yaşındaki Makbule'yi öldüren imam nikâhlı eşi mahkemede konuştu: Evlilik bana zor geliyordu. O yüzden öldürdüm. Eşimin hiçbir suçu yoktu

17 yaşındaki Makbule Yarka, imam nikâhlı olduğu 25 yaşındaki Mustafa Özçoban tarafından dövülüyordu. Polis genç kızı imam nikâhlı eşinden alarak ailesine verdi. Ama Makbule töre gereği geri verildi ve Özçoban tarafından eşarbıyla boğularak öldürüldü. Dün mahkemede Özçoban, “Evlilik bana zor geliyordu. O yüzden öldürdüm. Eşimin suçu yoktu” dedi. Özçoban’ın annesi, babası da tanık olarak dinlendikleri duruşmada ‘Gelinimiz masumdu’ diyordu.
Van’ın İstasyon Mahallesi’nde, 3 Nisan günü 17 yaşındaki imam nikâhlı eşi Makbule Yarka ile evlerinde tartışan Mustafa Özçoban, genç kadını eşarpla boğarak öldürdü. Olayın ardından amcasının evine gidip eşini öldürdüğünü söyleyen Özçoban, polis tarafından gözaltına alındı. Özçoban, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Töre gereği katiline verdiler
Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına Özçoban’ın ailesi, öldürülen Makbule Yarka’nın babası ve duruşmayı izlemek isteyen Van Kadın Derneği üyeleri katıldı. Su tesisatçılığı yapan Mustafa Özçoban, mahkemede verdiği ifadede eşi Makbule ile daha önce de birkaç kez tartıştıklarını ve karakolluk olduklarını söyledi. Mahkeme Başkanı’nın “Öldürmek yerine neden boşanmayı tercih etmediniz?” sorusuna Özçoban “Biz kavga ettik. Karakolluk olduk. Polisler eşimi alıp ailesine teslim etti. Ailesi de tekrar bize gönderdi” dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Makbule Yarka’nın babası Selahattin Yarka şunları söyledi: “13 çocuğum var. Kızım eşi tarafından dövüldüğü zaman polis bana teslim etti. Kızım 10 gün kadar benim yanımda kaldı. Fakat töre gereği, kızımın eşinin ailesi gelip aldı. Ben vermek istemiyordum. Kızım yuvasını yıkmak istemediğini belirtip geri döndü. Kızımı öldürenden şikâyetçiyim” diye konuştu.
Sanık Mustafa Özçoban, mahkemede verdiği ifadesinde yaklaşık beş-altı yıl önce İstanbul Şişli Etfal Hastanesi ve Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüğünü söyledi. Özçoban, “Evlilik bana zor geliyordu. Maddi durumum da iyi olmadığı için eşimi öldürdüm. Onun bir suçu yoktu” dedi. Duruşmaya tanık olarak katılan Sanık Özçoban’ın annesi ve babasının da “Gelinimiz masumdu” diyordu.
Mahkeme sanığın Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilerek işlediği fiilin anlam ve sonuçlarını algılamayacak veya davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalıp azalmadığı konusunda rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi

 

 

 


 

Radikal
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 17:50:55
Güncelleme :21 Haziran 2009 Pazar 23:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?