16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

eyvahsoyuldum.com

İnternette ‘www.eyvahsoyuldum.com’ adresinde bir site kurup soyulma hikayelerini aktaran mağdurlar, ‘Herkesi uyarıyoruz’ diyor. 

Başlarından geçen ilginç hırsızlık hikayelerini yazıya dökenler, hırsızlık yöntemlerini anlatıp önlemleri sıralıyor. Sitenin kurucusu emekli öğretmen Işık Öztürk, başından çok sayıda hırsızlık geçtiğini söyledi. Sitenin üye sayısının 8 ayda 1.156’ya ulaştığını anlatan Öztürk, “Eyvahsoyuldum.com, hırsızlık olaylarının anlatılıp yorum yapıldığı, interaktif bir site.

Olaylar, kapkaç, dolandırıcılık, gasp, işyeri ve ev hırsızlığı, otomobil hırsızlığı gibi kategorilere ayrılıyor. En çok rastlananı, ev hırsızlığı. Hatta bir üyemizin soygunculara önlem olarak aldığı köpeği bile çalındı” dedi. 

İşte bir kaç küçük hırsızlık hikayesi

henüz 14 yaşındayım ama nerdeyse dogdugumdan beri 3er senelik aralarla evimize hırsız giriyor ve hiç bi zamanda giden eşyaların geri geldigini söyleyemem son giren hırsız beyefendi ewdeki insanları uyutmayı başarıp(nasıl yaptıgı mecul)içerdeki dolabı salona getirmeyi cesaret edebilmişti artık hırsız beyefendilern numaraları gittikçe gelişiyor en azından canımıza bişi gelmedi demekle yetiniyoruz..belkide düzen bu ama yinede herkes dikkat et(meye çalışsın)sin 

nilsu Yaş:16 Yer:İstanbul

21.01.2006 cumartesi günü Şifa Mah.den Gebze istikametine gitmek üzere Gebze-Harem minibüsüne bindim. En arkadan birisi minibüste o kadar yer olmasına rağmen ısrarla yerini verdi. 3 kişinin ortasına oturdum, çok sıkışıktı ve ceplerimi sürekli kontrol ettim. En arkada en köşedeki kişi kalkınca onun yerine kaydım ve sağımda iki kişi kaldı. Yanımdaki kişi için tetikteydim ama onun elleri önünde dizinin üstündeydi. Adamın yanındaki kişi ise oldukça rahat bir tavırla oturuyordu. Kısaca yanımdakini kontrol ede ede gazetemi okumaya devam ediyordum. Yanımdaki adamın sağında oturan kişi inmek isteyince cebimi kontrol ettim ve cüzdanımın olmadığını farkettim. Dahası pantolonumun arka cebi kesilmişti ve kullanılamaz hale gelmişti. Hemen panikleyerek minibüs şöförüne kapıyı açmamasını söyledim. Ama o kapıyı açtı ve adamın inmesine izin verdi. Adamı çağırdım ve arayacağımı söyledim. O da döndü ve tam üzerini arayacağı sırada oturduğum yerde bulunan cüzdanı göstererek dikkatimi çevirdi. Aslında montunun cebine elimi atmıştım ve bir-iki cüzdan elime geldi. Demek ki, verimli geçen bir günlerindeydiler. 

Cüzdanı aldım kontrol ettim, eksik yoktu ama minibüs şöförüne karakola çekmesini söyledim. Oralı olmadı ve kapıyı açtı. Binmek isteyen adam indi hemen peşinden bir yanımda oturup ellerini önüne koyarak şüphelenmemi engelleyen kişi indi. Demek ki 3-5 kişi çete şeklinde çalışıyorlar. Yanımdakinin sağında oturan adam arkadan çaktırmadan pantolonumu kesmiş ve cüzdanı almıştı. Minibüs şöförünün bu azılı hırsızları salıverişine çok kızdım. Bu işbirliği gibi birşeydi. Alınacak dersler ve tavsiyelerim : - Gebze-Harem?e mümkünse binmeyin. - Mecburen binmişseniz ve birisi ısrarla size yer veriyorsa oraya oturmayın. - En arka sıraya yalnız değilseniz oturmayın, yani iki kişinin arasına veya yanına oturmayın. - Eğer şüpheli birisi yanınıza oturur ve sıkıştırırsa ayağa kalkın ve yer değiştirin, gerekiyorsa minibüsten inin. - Gebze-Harem?e binmek zorunda kalacağınız zamanlarda güzel kıyafetlerinizi giymeyin, dikkat çekiyor. - Minibüs şöförleri bu olaylara maalesef göz yumuyor, onlara güvenmeyin. Zerre kadar umurlarında değilsiniz. - 10 lira için sizi bıçaklamaya razı onlarca kişi Gebze-Harem hattında cirit atıyor, biraz paranoyak olun. Saygılar, umarım bu soruna bir çare bulunur. 

Cihat Yaş:33 Yer:İstanbul

Olay ziverbeyde gerçekleşti.işe gittiğim o gün,servis ilk defa ve deneme olsun diye saat 06:55 te alacaktı. Dalgınlığımdan dolayı sokaktan yürüyordum.birden arkamdan yaklaşan bir araba olduğunu farkettim.Ve herşey bir anda oldu. Sağ koluma takılı halde olan çantamı almarıyla benim havada tam bir tur atıp yere yüz üstü yapışmam saniyeler içinde oldu.beyaz olan arabanın markasını hırsızın gömleğinin rengini nasıl olduysa tanımıştım, ne işime yarayacaksa. Daha acısı bu olayları annemin camdan canlı canlı görmüş olması.Neyse sonuç araba sabah çalınmışmış o sabah. Çantamı samandırada atılmış bir şekilde bulundu.hatta çantamın içinden başka bir çanta daha çıktı MADEM BİRİLERİ BU KİŞİLERİ İÇERİ SOKUYOR, BİRİLERİ ÇIKARIYORSA.. NE DİYİM ALLAHLARINDAN BULSUNLAR....herkese geçmiş olsun

Seda Yaş:32 Yer:İstanbul

merhaba ben manisada cep telefonu satıcısıyım. Dün isyerime gelen 18-20 yaslarinda iki genc esim satış bolumundeyken nokia 3100 marka 2. el bir cep telefonunun fiyatini sordular, sonra esimden hat takip incelemek istediklerini soylediler. esim telefonu onlara verdiginde telefonun acilmadigini soylediler. bir kac defa denememize ragmen telefon acilmadi. gencler gittikten sonra suphelendim ve telefonun imeisini elimdeki fatura ile karsilastirdim ve telefonunun degistirildigini fark ettim. anlasilan bana bozuk telefonu verip kaşla göz arasinda benim telefonumla değiştirmislerdi. Ancak acemi hirsizlarin unuttugu bir sey vardi o da: benim o telefonu tamir edebilecegim. tamir ettikten sonra bi şekilde telefonu acmayi basardim ve rehberde kalan numaraları kontrol ettim , genclerin ev telefonuna ulastim. aradigimda eleman paniklemis bi halde beni polise sikayet edecegini ve ilk kez aramama ragmen neden onu devamli arayip durdugumu falan soyleyip serzeniste bulundu. ha bir de babasinin polis oldugunu soyledi :) . bugun gene arayip kendisine kalp krizleri gecirtmeyi dusunuyorum.. 

mehmet Yaş:27 Yer:Manisa
Akşam/eyvahsoyuldum.com
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 08:36:48
Güncelleme :9 Nisan 2007 Pazartesi 09:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?