29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Facebook taziye duvarı

Türkiye'de üye sayısı 800 bini geçen popüler arkadaşlık sitesi Facebook'ta, kaza veya rahatsızlık sonucu yaşamlarını yitiren ve haberlere konu olan üyeler, arkadaşları tarafından açılan bölümlerde anılıyor.


Sitede birçok kişi için anı ve taziye sayfası açıldı. 30 Kasım 2007'de Isparta'daki uçak kazasında yaşamlarını yitiren hostesler ve yolcular, 'Isparta'da kaybettiklerimiz' diye açılan bölümde anılmıştı.


Hosteslerden Mana Topçu adına açılan özel bölümde arkadaşları, hakkında düşüncelerini belirtip, fotoğraflarını yayımlamıştı.


Üsküdar'da önceki gün yeni yılı arkadaşlarıyla karşıladıktan sonra taksiyle evine dönerken, trafik kazasında yaşamını yitiren Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Tuğçe Sakarya için de arkadaşları Faceebook'ta bölüm açarak üzüntülerini dile getirdi.


Faceebook üyelerinden bazıları ise Tuğçe'yi tanımadıkları halde üzülüp duygularını aktararak, "Kendisini tanımıyorum ama çok üzüldüm. Ailesinin arkadaşlarının başı sağ olsun, başımız sağ olsun. Huzur içinde yat Tuğçe melekler hep yanında olsun" yorumları yazdı.


Türkiye'nin birçok kentinde ölen çok sayıda kişi için de arkadaşları sayfa açıp, ailelerine internetten başsağlığı dileğinde bulunuyor. Bazı kişiler de ölen yakınlarının, arkadaşlarında bulunan tüm fotoğraflarına ulaşmak için Facebook'tan sayfa açıyor.


Bu sayfalarda yıllar önce kaybettiği arkadaşını arayan kişiler, kimi zaman ölüm haberiyle yıkılıyor. Anı sayfası açılan kişilerden Hayati Tekkaya'yı Facebook'ta arayan ve öldüğünü öğrenen bir arkadaşı da, en son 2003'te görüştüğü arkadaşının vefat haberiyle üzüntüye boğuldu.

..
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 08:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nihan IP: 78.181.23.xxx Tarih : 4.01.2008 08:57:26

facebook sitesine rakip gliyor www.hulyaningemisi.com gelecegn sitelerinden biri bence