24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Fakir torun da servet peşinde

3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin 27’nci zengini konumundaki Mehmet Salih Tatlıcı ilk evliliğini Bedriye Hanım ile yaptı.

Bu evlilikten Ali, Ahmet ve Mehmet adında 3 oğlu olan Tatlıcı, İstanbul’a ilk geldiği yıllarda Karaköy’de açtığı tatlıcı dükkanında çalışan Rum asıllı kasiyer kız Marika Bahçıvanoğlu’na vuruldu. 1968 yılında başlayan bu ilişkinin “meyvesi” 1977’de dünyaya gelen Uğur oldu. Ünlü işadamı, evlilik dışı doğan oğlunu da nüfusuna kaydetti.

Salih-Bedriye Tatlıcı çifti ise 3 yıl süren davanın ardından 1991’de ayrıldı. Karısından boşanan Salih Tatlıcı, adını önce “Mariya” sonra da “Nurten” olarak değiştiren eski kasiyeri ile 1992’de evlendi. Adı Zincirlikuyu’daki ’Tat Towers’la özdeşleşen Tatlıcı, 22 Şubat 2009’da, kanser tedavisi gördüğü Londra’da vefat etti.

“Beni üzmeyin” dedi ama!..

Baba Tatlıcı’nın 2 Ağustos 1994’te hazırladığı vasiyetnamesi 6 Nisan 2009’da, Sarıyer 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açıldı. Vasiyetinde ilk karısı Bedriye’den olma oğulları Ali ve Ahmet’i, Nurten Tatlıcı ile birlikteliğine sert tepki gösterdikleri için mirasından mahrum bırakan baba Tatlıcı, ilk eşinden olan diğer oğlu Mehmet’e ise yalnızca “mahfuz (saklı) hisse” den pay verilmesini istedi. Baba Tatlıcı, mirasından mahrum bıraktığı oğullarının “alt soylarının” (çocuklarının) ise mahfuz hisseden yararlandırılmalarına izninin olduğunu belirtti. Mirasının 4’te 1’ini ikinci karısı Nurten’e, 4’te 3’ünü de evlilik dışı ilişki sonucu dünyaya gelen oğlu Uğur’a bıraktığını açıklayan baba Tatlıcı, gayrimenkullerinin satılarak paraya çevrilmesini istemediğini belirtti. Tatlıcı vasiyetinde, tüm ailesine, “Beni üzecek işlere girişmekten kaçının” nasihatinde bulundu.

Ancak bu nasihat “karşılıksız” kaldı. Bugüne kadar Salih Tatlıcı’nın mirasıyla ilgili, aralarında “vasiyetnamenin iptali” nin de bulunduğu 10’a yakın dava açıldı. Son davayı ise Salih Tatlıcı’nın 1995’te vefat eden oğlu Ali’den olma, 1992 doğumlu torunu Kamer Tatlıcı, üvey babaannesi Nurten ile onun oğlu Uğur Tatlıcı’ya karşı açtı. Annesi ve yakın aile dostlarının yardımıyla büyüdüğünü ileri süren torun Tatlıcı, Etiler Muhtarlığı’ndan temin edecekleri “yoksulluk belgesini” de dosyaya sunacaklarını belirtti.

Dedem bana haksızlık yaptı!

Dedesini, ilk karısından olan çocuklarının miras payını etkisiz kılmaya çalışmakla suçlayan torun Tatlıcı, “Kendisi, mal varlığının neredeyse tamamını bağış, danışıklı satış ve şirket hisselerinin devri yoluyla, doğrudan davalılar adına ve hakim oldukları şirketler üzerine devretmiştir. Bıraktığı vasiyet de bunun göstergesidir” iddiasında bulundu.

Torun Tatlıcı, mahkemeden taleplerini de şöyle sıraladı: “Adli yardım talebim kabul edilsin. Mirastaki saklı payımın ayrılmasına karar verilsin. Daha önce amcam Mehmet Tatlıcı’nın açtığı ’tenkis davası’ile benim açtığım dava birleştirilsin. Hakkım olan taşınmazlar üzerine tedbir konulsun.” Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Muhteşem miras!

İstanbul, Antalya, Tekirdağ, ABD ve Dubai’de onlarca gayrimenkul bulunuyor. Miami’de bir malikanesi, Karaköy’de iş merkezi , Zincirlikuyu’daki “Tat Towers” adlı ikiz kuleleri. Tat Etiler İş Merkezi, Tat Belek Beach Golf, Kuruçeşme’de koru ve köşk. Beykoz konaklarında 20 villa. Beylerbeyinde bir köşk. Yeniköy’de yalı. Beyoğlu’nda iş merkezi. Paha biçilemeyen 4000’den fazla tablo ile yüklü miktarda TL ile dolar ve euro cinsinden döviz.

Cahit Yüce - Vatan
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 21:00:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?