16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Fatura 9 yıl gecikince

9 yıl önce heyelanda evleri hasar gören aile, bu döneme ait elektrik faturası nedeniyle elektriksiz kaldı. 

Erzurum'dan 1977 yılında göç edip Manisa merkeze bağlı Karakoca köyünün karşısındaki yamaca yaptıkları evleri 1999 yılında meydana gelen heyelanda hasar gören aile, bu döneme ait elektrik faturası nedeniyle elektriksiz kaldı.

Ödeyemediği elektrik faturası nedeniyle karanlıkta kalan Aslan Kırmızıkaya, 1999 yılında meydana gelen heyelanda evlerinin kayarak oturulamaz hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

''O dönem, Bayındırlık Bakanlığından gelen yetkililer, evlerin oturulamaz olduğuna dair rapor hazırladı. 3 ay çadırda kaldık. Sonra devlet bizi Manisa'da kiralık daireye yerleştirdi. Ancak kira ödenmeyince daha fazla dayanamayıp yine çadıra döndük. Dönemin Valisi Muzaffer Ecemiş'i ziyaret ettim. Bana 'Sen borç harç bul, bir ev yap, onun parasına yardım edelim' dedi. Ama o parayı bulamadığım için yeniden yıkık dökük evime girip oturmak zorunda kaldım.'' Afetin olduğu dönemin elektrik faturasının afet fonundan ödeneceğinin söylendiğini ifade eden Kırmızıkaya, şöyle dedi:

''Canımız pahasına eşim ve altı çocuğumla birlikte bu evde otururken birden TEDAŞ'tan faiziyle birlikte 2500 YTL'lik elektrik ödeme emri geldi. Durumu TEDAŞ yetkililerine anlatmama rağmen, elektriklerimiz kesildi. Karnımızı güçlü doyurabildiğimiz için 9 yıl sonra gelen bu elektrik faturasını nasıl ödeyebileyim ki.''

Kırmızıkaya, kullandığı elektriğin faturasını ödediğini, ancak geçmişteki fatura nedeniyle elektriklerinin kesik olduğunu, çocuklarının karanlıkta ders çalışamadığını söyledi.

Kırmızıkaya, ''Ben de çıkış yolu olarak bir arkadaştan bulduğum aküye küçük çaplı aydınlatma lambası bağlayarak, çocuklarıma sırayla derslerini yaptırıyorum. Onların okuması için başka çarem yok'' dedi.

TEDAŞ yetkilileri, faturanın ödenmemesi halinde kesintinin süreceğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 13:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?