22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Fidan dikmeyene nikah yok

Gazi Belediyesi tarafından düzenlenen fidan dikim kampanyasında konuşan Başkan Kaldırım, "Fidan dikmeyenlere evlilik için izin vermeyeceğiz" dedi.

Güzeldere Mahallesi mevkisinde düzenlenen kampanyaya katılan öğrenciler, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ile birilikte 150 fidanı toprakla buluşturdular. Ellerinde kürekleriyle kendilerine verilen fidanları özenle diken öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Diktikleri fidanlara isim veren öğrenciler, sürekli kontrol edeceklerini ve büyümelerine kendi gözleriyle şahit olacaklarını söylediler.

Öğrencilerin katılımıyla şölen havasında geçen fidan dikim kampanyasında konuşan Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, yeşillendirme çalışmalarına önem verdiklerini, bu önemden hareketle çeşitli uygulamalar yaparak öğrencilerle birlikte birçok bölgeye fidan dikimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Gazi Belediyesi Evlendirme Memurluğu'nda nikah yapmak isteyen çiftlere de "Fidan dikme" şartı getireceklerini söyleyen Başkan Kaldırım, fidan dikmeyen çiftlerin nikah işlemlerini tamamlanmayacağını belirtti. Kaldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazi Belediyesi olarak beldemizin daha yeşil olması için farklı isimler altında bir çok kampanya düzenledik. Büyük çoğunluğunu öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz bu kampanyalarda binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Bugün de 150 fidanı öğrencilerimizle birlikte dikerek, yarınlarımızın daha yeşil alanlarda oluşması için bir adım attık. Bu kapsamda belediyemize evlilik başvurusu yapan çiftlerimize de fidan dikme şartı getirme kararı aldık" diye konuştu.

Başkan Kaldırım, daha sonra fidan dikimine katılan çocuklara, not defteri ve etiketler hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 17:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?