22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Fırtına adeta ıslık çalıyor!

Erzurum, -16 dereceyi gördü. Denizli'de fırtına ağaçları söktü. İstanbul'da ise şu saatlerde fırtına ıslık çalıyor.

Kara kış, yurdu etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı altındaki Erzurum, -16 dereceyi görürken, fırtına Denizli'de ağaçları söktü. Şiddetli lodos ve fırtına, şu saatlerde İstanbul'da da etkisini giderek artırıyor.

İstanbul Valiliği, şehrin hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirterek, vatandaşları olası lodos fırtınasına karşı uyardı  Meteoroloji de bugün bölge genelinde ve yarın da İstanbul'un da içinde bulunduğu Marmara Bölgesi'nin güney ve doğusunda kuvvetli olacak yağışların, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde görüleceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Diğer taraftan, Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş, bazı hatlardaki deniz otobüsü ve feribot seferlerini 2 gün süreyle iptal etti.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, bugünkü Sarayburnu-Marmara-Avşa, Bandırma-Yenikapı, Bostancı-Yenikapı-Armutlu ve Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü ile Bandırma-Yenikapı feribot seferleri iptal edildi.

Şiddetli lodos nedeniyle yarın da Yenikapı-Bandırma feribot ve Avşa-Marmara/Sarayburnu ile Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiği bildirildi.

İZMİR DE FIRTINAYA TESLİM

İzmir'de de sağanak yağış ve şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle metrekareye 31,4 kilogram yağış düştü.

Yetkililer, yağışın yarın saat 03.00-04.00'e kadar süreceği, öğle saatlerine kadar havanın parçalı bulutlu olacağı, öğleden sonra yağmurun yeniden etkili olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Bu ayın başından itibaren kentte metrekareye düşen yağış miktarının 52 kilograma ulaştığını belirten yetkililer, hafta içinde de yağışların devam edeceğini vurguladılar. Öte yandan, şiddetli lodos nedeniyle İzmir Körfezi'ndeki yolcu ve arabalı vapur seferleri durduruldu. İZDENİZ AŞ yetkilileri, lodos nedeniyle önce arabalı, ardından yolcu vapuru seferlerinin iptal edildiğini, hava şartlarının normale dönmesiyle seferlerin de başlatılacağını bildirdiler.

ERZURUM -16 DERECE 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde mevsimin en soğuk gecesi sıfırın altında 16 dereceyle Erzurum’da yaşandı.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece ölçülen en düşük hava sıcakları sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 16, Ardahan’da 8, Kars’ta 6, Ağrı’da 4, Erzincan’da da 2 derece oldu.

Dün yoğun kar yağışının yaşandığı Erzurum’da kar kalınlığının ise 9 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Yarın aralıklı kar yağışının beklendiği bölgenin salı günü yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisine gireceği kaydedildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2007 Cumartesi 16:07:15
Güncelleme :10 Kasım 2007 Cumartesi 16:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Emin Yanbeyi IP: 85.98.240.xxx Tarih : 10.11.2007 16:23:45

Allah büyük afetlerden bizleri korusun.